/ Dravel /

There's something new this year

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Oh yeah. Till exempel så var jag i presscentret på P&L.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nä. Eller ja, jag hade nog inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Moster och B fick Caesar!
4. Dog någon som stod dig nära? Min farfar.
5. Vilka länder besökte du? Sverige och Skåne.
6. Är det något du saknade år 2009 som du vill ha år 2010? Åldern inne.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid minnas, och varför? Jag minns alla datum, för min hjärna kommer ihåg alldeles för många saker. Så jag tänker inte välja något.
8. Vad var din största framgång i år? Jag blev kolumnist i Metro!
9. Största misstaget? Att berätta hur gammal jag var i Metro.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag har fått biverkningar av både Gardasil och influensavaccin, och så har jag ju givetvis haft ont i magen hela året.
11. Bästa köpet? Min snyggklänning. Eller boleron. Eller bodyn. Eller alla bra böcker. Eller alla bra dvd:s. Eller mitt rosa läppstift.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Prickiga kjolar och dvd:s. Lätt.
13. Undrade du något i år? What cliff?
14. Vilket var årets största u-landsproblem? Värmen i min lägenhet existerar inte.
15. Gjorde någonting dig riktigt glad? Oskar. Alla fina bloggkommentarer. Alla erbjudanden jag fick från folk som tycker att jag skriver bra.
16. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2009? Allt med Glasvegas och Laakso.
17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? När jag var glad så var jag gladare, när jag var ledsen så var jag ledsnare.
18. Vad önskar du att du gjort mer? Sagt nej. Sovit och andats om vartannat.
19. Vad önskar du att du gjort mindre? Gråtit.
20. Hur tillbringade du julen? HEMMA! Jag såg på Sunes Jul, åt det som i Skåne kallas tocke och var med på en julklappsutdelning med Oskars sötsöta familj.
21. Vilken var årets skrattfest? Varje dag med Sara Åhlberg i Mediehuset.
22. Blev du kär i år? Jag trodde inte att jag kunde bli mer kär i Oskar än vad jag redan var, men om man kan det så blev jag det.
23. Hur många one night stands? Som Belle & Sebastian säkert hade sagt: You know, my one night stand is over.
24. Favoritprogram på TV? Jag har aldrig sett så mycket på TV som jag har gjort i år. Mannen Under Trappan, De Halvt Dolda, Tonårsliv, 183 Dagar, Blomstertid (jo, Peter Magnusson gjorde något bra i år!), Popcirkus, De Kallar Oss Artister, Guds Tre Flickor (ja, det är ett barnprogram, men det är ju så bra!), Debatt, Kvällsöppet...
25. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Jag hatar henne inte, men jag skulle fortfarande uppskatta om Laila Bagge höll sig borta från media för en lång lång tid. Och sedan är jag fortfarande irri på en som jag inte var irri på i början av året. Man får tycka att jag är långsint, men ja, jag är fortfarande arg.
26. Bästa boken du läste i år? Pittstim, Jag Behöver Dig Mer Än Jag Älskar Dig Och Jag Älskar Dig Så Himla Mycket, Bimbobakslaget (jag läste den redan 2003, men jag tror jag förstod den lite mer nu), Hjärtans Fröjd, Slam, The Bell Jar...
27. Största musikaliska upptäckten? Glasvegas, Parken, Ingenting, The Marching Band, Emil Jensen, och så återupptäckte jag Raymond & Maria. Och ja, typ alla de här breakade tidigare än i år. Seg_tjej_92.
28. Något du önskade dig och fick? En sjukt snygg Stiko-/Pippi-tröja.
29. Något du önskade dig men inte fick? Ett DS, för mamma "köper inte det till någon som fyller sjutton!". Sedan fick jag det i julklapp istället.
30. Årets bästa film? I Taket Lyser Stjärnorna.
31. Vad gjorde du på din födelsedag? Kramade Oskar, var i skolan, såg Henrik Schyfferts The 90's.
32. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om Söderhamns-Kuriren hade sitt kontor i Leksand.
33. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Prickiga kjolar, body, bolero och Converse.
34. Vad fick dig att må bra? Oskar och en fungerande mat-och-sovklocka.
35. Vilken kändis var du mest sugen på? Leksandsbloggens senaste värvning.
36. Vilken politisk debatt engagerade dig mest? Anna Odell. Rolf Hillegren ("våldtäkter inom äktenskap är mer en ordningsförseelse"). Mikael Hammarstrand ("att skriva ut p-piller till tjejer under femton är medhjälp till våldtäkt").
37. Vem saknade du? "Os-kaaaar, var ääääruuuu?"
38. De bästa nya människorna du träffade? Det finns ju flera som jag egentligen TRÄFFADE första gångerna förra året, men som jag började hänga med nu. Jonna, Emelie, JD i så fall. Och så folk jag började hänga mer med nu än förra året, som Sara och Paula och Michelle. Av de jag faktiskt träffade i år var det Gustav, Pelle, Jesper Heed och alla jag träffade genom bloggen (som jag inte vågar nämna av rädsla för att glömma bort någon) som var de bästa.
39. En värdefull läxa du har lärt dig i år? Glöm inte regnrockarna! Och sedan lärde jag mig av just Jonna, Emelie och JD att man inte behöver bo i Stockholm och gå på Debaser varje dag för att vara cool. Det är precis lika creddigt att bo i en lite mindre stad, baka bröd, sticka och teckna.
40. Citera en sångtext som summerar ditt år: "To straighten out some question marks: I'm not recovered but I'm on my way"./You're Not Giving Up On Me - Billie The Vision And The Dancers
41. Två som nästan heter lika men varit olika bra under året: Ronnie Sandahl och Dag Sandahl.
42. Två som nästan heter lika och som båda är ganska obra: Adina Fohlin och Malin Wollin.

2009 bästa: Att jag klarade mycket mer än vad jag trodde.
2009 värsta: Apolivareklamen.
2009 snyggaste: Karl Oskar Klingborn.
2009 fulaste: Underkläder med spets.
2009 varmaste: Peace & Love-veckan.
2009 kallaste: Efter min lägenhet så kommer LÄTT studion i Mediehuset.
2009 bästa mat: Min kycklinggryta! Och makaronstuvning.
2009 smärta: Mitt magont den artonde maj och det här.
2009 bästa dryck: Inte tranbärsdryck i alla fall.
2009 resa: Geebeegee-regn med Oskar. Eller Söderhamn tur och retur och tur och retur och tur och retur och tur och retur.
2009 låt: Det Är Ett Idogt Jobb Att Driva Ungdomen Ut Ur Sin Kropp - Markus Krunegård.
2009 film: Den kom inte i år, men Melinda & Melinda är awesome.
2009 uttryck: "RÄTT SURT!"/S. Åhlberg.
2009 utlänning: James Allen.
2009 besvikelse: "Fri uppgift" i medieproduktion.
2009 förändring: Hurricane dissade MP2. Jag och Carro tog inte sällskap till skolan första dagen. Mediesoffan kastades ut!
2009 drog: Chokladbollar och kärleksmums.
2009 kläder: Prickiga kjolar och klänningar.
2009 hangout: Birch Road, Tallvägen, min lägenhet, tåget, bussen, Mediesoffan, Jonnas lägenhet, Kupolen.
2009 subkultur: Pärlplattehalsband.
2009 budget: På grund av probs med fakturor så blev den inte så bra som jag ville. Men jag ska inte klaga.
2009 överraskning: Alla som gillade det jag skriver.
2009 djur: Silverfiskar.
2009 bråk: Jag vs. Linda Skugge. Markus Krunegård vs. Anders Nunstedt. MP2 vs. programchefen. Jag vs. massa haters. MP2 vs. idrottsläraren på hinderbana.
2009 vapen: Att inte vara mer än människa.
2009 konsert: Hello Saferide på P&L.
2009 citat: "Jag lessnar uuuuur!" /S. Åhlberg.
2009 saknad: Jag saknar ju alltid Oskar när han inte är hemma. Annars: Hurricane i soffan.
2009 person: Laila Bagge.

/ Dravel /

Det här var åren när jag sa ja till allt utan förbehåll

Det ledde bara till problem som var långt bortom min kontroll.
Så sjunger Markus, och han har nog lite rätt i det där.
Det här var året när jag aldrig sa nej till någonting förrän sömnproblemen och panikattackerna kicked in.
Men det var ett bra år också.
Kolla bara!

JANUARI


 

Året inleddes på Goesisland Street där jag hatade mig själv för att jag var så jävla feg och nojig att jag inte vågade följa med Oskar på nyårsfest hos Kusowsky-Anders. Anledningen? Man skulle äta middag där och jag vågade inte. Därför gick jag hem och var ungefär lika pepp som Lucas.

Jag var med i juryn i Eftersnack på Gävledala. Jag fick sätta poäng på hur många bra låtar som helst, och jag fick träffa jättefina människor. Och trots att jag fick frågor jag var fett oförberedd på ("vem hejar du på i årets Melodifestival?"), så tyckte jag att det gick ganska bra.
Och så var jag med när de gjorde rep från förberedelserna inför Melodifestivalen i arenan. Mitt enda krav på den sändningen var att jag skulle få ha mössa på mig.

Sekten åkte till Stockholm. Jag köpte bland annat Kitty-grejer, Marcus Birro-böcker och världens bästa Cheap Monday-tröja. Min rygg hade kollapsat efter en sträckning på rundbadminton på idrotten, och när jag inte köpte saker gick jag mest och gnällde över att det gjorde ont. Men det spelade inte så stor roll, för det var en ägig dag ändå.

Jag fick ett ryck och började pärlplatta igen, som tur var. De här gjorde jag halsband av, hade på mig Tug-plattan varje dag och ingen fattade vad det betydde. Men jag gjorde, och det var ju det som var viktigt.

Linda Skugge och jag hade planerat en fikadejt i Stockholm. Jag var så nervös (på ett bra sätt, men ändå) att jag mådde illa hela natten, och på morgonen funkade det inte. Jag dissade, ställde in och grät. Sedan ringde Anders K-G och undrade om jag ville recensera Björn Rosenström på Rättviks Bowling & Krog. Det gjorde jag - och fick höra av Patrik i dåvarande MP3 att recensionen var "för mycket blogg". Jag vet fortfarande inte riktigt vad han menade.


FEBRUARI
Jag och mamma åkte till Söderhamn och hämtade upp Oskar. Sedan drog han och jag till Peter och Marias inflyttningsfest. Där hade vi tipspromenad om värdparet (vi failade ganska hårt, tror jag), hånglade till Håkan Hellström (det sades så, i alla fall) och drack öl (Oskar) och Festis (jag). Det var en fin kväll.

Under den här tiden började jag hänga mycket med Jonna. Min fina fina Jonnavän som fikade, såg Brokeback Mountain, bakade bröd, gick massor av promenader och hade många och långa pratstunder med mig. Allt det där började ungefär här, och jag är så glad att det gjorde det. För Jonna, hon är guld, ska ni veta, och jag hatar våra hysto-scheman för att vi inte hinner leka så ofta som vi vill.

Jag åkte till beeeeb och vi hade plötsligt varit ihop i ett halvår. Jag kunde nog ha varit en bättre flickvän den dagen, men det brydde världens vackraste inte sig om. Istället kramade han mig, tog mig i handen och halkade runt i Söderhamn City med mig.


MARS

Vi hade friluftsdag i skolan, och en av sakerna man fick välja att göra var att bowla! Så vi gjorde det i två timmar, och sedan köpte jag världens finaste klänning på Kupolen. Jag är fortfarande kär i den.

Jag och mamma skulle till Ikea, och på vägen hem så hämtade vi upp my cheeero. Vi hade en fin helg med montering av sängar och lampor, hudvårdsparty och sönderkramningar av katterna.

En dag fick jag Broder Daniel-boken i brevlådan, med en lapp där det stod "från en okänd välgörare". Jag var hundra på att det var Klas Ekman, eftersom han skickade mig sin förra bok. Så jag mailade honom och tackade så hemskt mycket för boken, tills det två dagar senare kom fram att det var Nöje-Anders. Öuh.


APRIL
Den första soliga och cykel-bara dagen i år tillbringade jag med världens gulligaste Emelie på en bänk. Emelie är en sådan där person som man bara ler och skrattar när man är med. Hon är en söt söt söt lady som alltid gör mig glad. Det här var en av de finaste eftermiddagarna på hela året.

Jag hämtade posten en dag, och vad låg där om inte Stikos skiva? Och vem hade han tackat på den om inte MIG?! Jag blev så glad att jag skrek rakt ut. Sedan la jag upp den här bilden överallt.

This spring has been the weirdest one, sa Markus en gång. Jag är lite beredd att hålla med, faktiskt. Av vissa anledningar var den här våren bara jobbig och lång och dryg ibland. Det enda jag gjorde då var att lägga mig på sängen, se på Anna Pihl och försöka få tiden att gå. Och det gjorde den faktiskt.

Den gick tills Oskar kom hem för att fira påsk. Då satt han och jag ute på altanen, lekte med Lucas Power Minors,
målade ägg och pussades. Helt underbart.

Under den varmaste valborgsmässoaftonen i mannaminne var Sekten hemma hos mig och grillade. Sedan gick vi till Gropen, tog kort på oss själva, träffade mina fina in-laws, gick hem, spelade kubb med något överförfriskade Lisa och Snygg-Micke och såg på De Tre Vännerna Och Jerry.


MAJ
Förutom att jag fick åka in på akuten för magont så var maj en mycket fin månad. Jag fick recensera ALCAZAR!!!! Jag gick in för det till hundra procent, och bestämde mig för att ha på mig min gamla signade Alcazarized-tisha. Jag kunde alla låtarna de sjöng och gav dem fyra hästar. Det var de värda.

Vi åkte på Parkfesten i Borlänge och såg de tre mest givna banden man kan se på ett sådant event: The Lance, Sober Inflows och Goodlooking Trash. Men vi såg även Monark X, som försökte sälja skivor till oss väääldigt länge. Efter ett tag kläckte sångaren ur sig att han visste vem jag var, och då fattade jag vem han var, och då kom vi fram till att vi skulle jobba ihop under sommaren.
Så gick det till när jag och Pelle träffades.

Jag var och recenserade Made In Dalarna också, och såg givna band där också: Miss Li och Sugarplum Fairy, bland andra. Det var fruktansvärt kallt och jag var fruktansvärt trött, men som tur var hade jag Anders K-G och Media-Daniel som sällskap. Så jag härdade ut.

En av de bästa dagarna med MP2 ever var när vi var på Dalarnas Filmfestival i Falun. Vi såg filmer i en timme, resten av tiden åt vi pizza (med kassa knivar) och shoppade. Jag köpte supersnygga skor som ingen annan gillade, min mobil hade lågt batteri och lät hela tiden, och Erika stänkte vatten in my face hela bussresan hem. Alltså en helt underbar dag.

Och så kom Seaside. Jag vaknade klockan fem på morgonen och kunde inte somna om för att jag var så pepp på dagen. Oskar skulle komma hem, vi skulle åka med JD till Seaside och sedan skulle vi vara där hela dagen - och efter det skulle Oskar stanna hos mig i TRE VECKOR.
Det var cirka trettiofem grader hela dagen, vi lyssnade på bra musik, vi hängde med Billy och Cabin, och Maja i min klass tog den här fina fina bilden på oss två i smyg. 
Också en underbar dag.


JUNIDet hände så mycket i juni att jag inte riktigt vet vart jag ska börja.
På nationaldagen var jag och Oskar i Gropen, på samma ställe som vi träffades för allra allra första gången. Det var mäktigt.

Vi gick till slut med på pappas tjat om att ta en golflektion, tog med oss Mange och åkte ut till golfen för att lära oss att ha lätt böjda knän, sikta i högerkrysset och vrida handlederna.

Jag skrev en krönika som det blev ganska mycket hysto om. Bland annat i Expressen, förmodligen eftersom Björn Wiman är ett av mina fans. Det här upptäckte jag en kväll när jag läste tidningen och skrek "MEN URSÄKTA, VAD GÖR JAG PÅ EXPRESSEN KULTUR?!".

Oskars brorsdotter Emilia fyllde år och vi åkte till Heatenisland för att gratulera henne. Vi åt tacos, tårta och chokladbollar, vi frös när det regnade och gillade Johannas idé att ge Emilia och hennes två syskon en Ebba & Didrik-dvd. Oskar snyggade sig även under ett paraply.

Midsommar var iskallt. Både vädermässigt och rolighets-mässigt - och det mest iskalla är att jag inte vet varför. Jag fick ju se Stiko, hänga med Cici och Johan och leka med både Linnea, Emelie, Oskar, min sekt och Oskars sekt, och ändå var det något som inte var helt rätt. Jag var arg, irriterad och ledsen, jag frös, hade äckligt hår och var bara jobbig och otrevlig. Alla som kom i min väg: Förlåt. Jag vet verkligen inte vad det var som var problemet.
Jag lovar att jag blev mycket trevligare när jag kom hem, tog en varm dusch och såg på Mean Girls.

Oskar åkte hem till slut och jag grät floder. Sedan hann jag inte sörja så mycket mer, för dagen efter det började P&L!

Det var den både värsta och roligaste veckan i mitt liv. Jag tillbringade sex dagar i ett kokande hett Borlänge, vilket jag sprang igenom i trettiogradig värme medan jag bar på en dator och en kamera - för att hinna till ett redaktionsmöte som jag såg ut som Rachel gör 03.22 här när jag kom fram till - och ungefär så fortsatte hela veckan.

Egentligen var det här helt fel tidpunkt för mig för att vara på festival. Jag var opepp redan från början, jag var jättetrött och jag orkade noll. Detta gjorde att jag grät eftersom jag inte fick ta med mig kameran in, att jag inte åt någonting på nio timmar, att jag var dissig mot typ alla jag träffade, att jag fick sitta ner på nästan alla spelningar jag såg eftersom jag hade så ont i magen m.m.m.m.m.
Det blev inte direkt bättre av att ingen förutom i presscentret förutom Ronny Matsson hälsade på mig (den enda gången de tilltalade mig så var det för att be mig flytta mig), jag var tvungen att lyssna på fulla killar som ville meddela att de inte läste Metro för att den suuuugeeeer samt att det var folk omkring mig som jag inte riktigt förstod vad de ville och som jag därför bara drog mig undan från när de pratade med mig.

Som tur var hände bra saker också. Jag träffade Markus Larsson, till exempel. Han visste vem jag var. Och jag såg Carl Barât och Pete Doherty, jag träffade massor av fina bloggläsare, jag köpte en supersnygg Laakso-tisha - OCH jag fick ett Media-armband. Det var ju inte fy skam.

På söndagen när festivalen var över sov jag till tolv, gick upp och mailade in två recensioner, duschade i en halvtimme och kollapsade sedan framför dvd-samlingen resten av dagen.


JULI

Det var typ fem dagar i juli då det var jättejättefint väder. Dem tillbringade jag på stranden och hemma på altanen tillsammans med Slam, Pittstim, Kärlek Är Ett Blandband och Bimbobakslaget.
Sedan blev det jättejättefult väder, och de dagarna tillbringade jag på sängen tillsammans med bra filmer.
En dag då det var helt okej väder tillbringade jag med Maja. Det var fint.

Tidningen undrade om jag ville recensera Johan Palm. I sure did. Det var jag och hundra skrikande trettonåringar som tillsammans bildade the army of Sony Ericsson-mobiler. Lovely.

Jag och my dear Jonna bakade bröd en morgon (ja, klockan elva, typ). Jonna är så skillad på det där med bakning att jag får komplex. Jag kan bara chokladbollar och kärleksmums och hon gör sjutton olika brödsorter på en morgon utan att blinka. Avundsjuk_tjej_92, that's me.

Min supergrymma frisör Kattis gick en golfkurs hos min pappa. När den var slut gav hon honom en såhär fin tårta. Den smakade päron och var himlans god.

AUGUSTI

Jag och JJ gick på P&L-cafét när Lasse Lindh gigade där. Mitt objektiv var pepp.

Jag skulle bli bylinefotad för Metro. Eftersom det var Media-Daniel som skulle ta bilderna så togs de i studion i Mediehuset. Jag var givetvis där lite för tidigt, och då passade jag på att ha fötterna på bordet. INGEN KUNDE STOPPA MIG.  

Oskar fyllde år och jobbade, men jag lyckades ta reda på hans arbetstider (tack Gustav) och åkte dit så jag var där när han kom hem. Det krävde en tågresa till Söderhamn, taxi från stationen till lägenheten, en och en halv timmes väntan där, en förfrågan från hans granne om att komma in och dricka saft med honom samt en väldigt ond rygg, men det var det värt.
Några kvällar efter det hade hans jobbarkompisar en grillfest som vi gick på. Det var en så sjukt bra kväll. Jag grät innan vi gick dit för jag var så nervös, men det hade jag ju verkligen inte behövt. Det var ju bara att äta hamburgare, prata om krönikor, diskutera Erlend Loe, dra Parken-citat och göra Spotify-listor ju!

När jag kom hem undrade tidningen om jag ville recensera Sebastian Karlsson. Det ville jag. Jag skrev vad jag tyckte om honom. Det skulle jag inte ha gjort. Ja, och så pratar vi inte mer om det.

Belinda med vänner undrade om jag ville vara med på Debatt. Det ville jag. Ett tusen år försenat tåg gjorde att jag kom in i studion när de redan börjat sända. Min uppgift var att utifrån mig själv svara på tre frågor från Belinda, och sedan fick jag om jag ville lägga mig i vad någon annan sa. Jag varken hann eller kunde, för varje gång jag var på väg tog någon annan över ordet, och plötsligt när jag skulle säga det jag tyckte så gled debatten över från föräldraskap till finanskris och nedskärningar. Då ville jag inte uttala mig.
Förvånansvärt många störde sig på det. Men overall I think I did a good job. Dessutom fick jag ju hänga en dag med Oskar i Geebeegee-regn, och jag fick bo på hotell gratis, jag fick kramas med Belinda och jag fick prata med Axel Gordh-Humlesjö. Jag ångrar inte en ena minut av den dagen.

Oskars syrra Johanna ville ha sällskap på Popaganda. Vi ställde gladeligen upp. En helg fylld av Stockholm, Markuskonserter, ettårs-anniversary och bloggläsarträffar är ingenting som jag tackar nej till direkt. Såhär glad var jag över det.

SEPTEMBERJag återupptog min Friskis-karriär i höstas! Det var så underbart att efter ett års uppehåll kunna gå dit igen. Och alla där är så snälla, de kom fram och sa att krönikan jag skrev om dem var bra och att jag är duktig på att skriva. Som sagt, helt fantastiskt.

Oskar var hemma i nästan två veckor, och en av de helgerna var hans bror med sin familj också med. Vi tog en fin skogspromenad och jag och Oskars mamma Susanne tog ungefär hundra bilder var.

Sedan åkte vi till Stockholm IGEN. Den här gången för att gå på Killinggänget på Dramaten. Hade jag inte tagit Gardasil-sprutan två dagar innan och hade inte biverkningarna suttit kvar, så hade det varit top freakin' notch. Men nu var jag yr, matt och hade ont i huvudet och flimmer för ögonen, så det var inte helt top notch. Men bra ändå, trots brandlarmet som gick i början.

OKTOBEROktober 2009? När var det?

Säg oktober 2009 och jag tänker bara på... transport. Jag åkte hit och dit och tillbaks igen och hit och tillbaks igen.
Men det började med att jag flyttade in i min snygglägenhet. Det jag var, och är, mest nöjd med är bokhyllan.

Sedan åkte jag till Söderhamn. Jag förfrös typ hela kroppen eftersom hösten kommit mycket fortare dit än till Leksand. Vi var på filmkväll hos Gustav och jag somnade i hans soffa. Vi åt lunch med sju pers folk från Oskars redaktion och jag visade halva bh:n eftersom min klänning var för stor. Annars gick det bra. Jag gick runt i Oskars kläder och var glad att vara ihop med honom.

Jag kom hem vid nio på kvällen, åkte hem, packade ur smutsiga kläder och ner rena, och åkte igen klockan halv åtta nästa morgon. Denna gång till Skåne och Malmömässan för alla golfklubbar i hela Sverige. Såhär kallt har det aldrig någonsin varit i mässhallen. De som jobbade i Röhnisch monter hade jackor på sig på dagarna och det givna samtalsämnet (ja, förutom golf då) var temperaturen. Jag hade strumpbyxor, tights, klänning, raggsockor, skor, bolero, munkjacka, mössa, halsduk och vantar, och ändå frös jag något så in i helvete. Det resulterade i att jag, Cici och Lucas åkte till Ica Maxi för att värma oss.

Så fort jag kom hem från Malmö ställde jag klockan på 05.31, för nästa dag började min praktik på DT. Jag hade världens bästa handledare som lät mig göra sjukt roliga saker, jag fick intervjua Martin Axén i The Ark, jag hände med Carl-Johan Bergman, jag träffade folk som tidigare bara varit namn i fetstil under texter, jag gick till Anders Wahls skrivbord och nästan tvingade honom att äta lunch med mig ("gör du något viktigt nu eller alltså när har du lunch för att ingen som jag känner ska äta för alla gör intervjuer eller något och jag vill inte äta helt själv alltså du behöver inte men ja") och jag fick recensera bra skivor. Den delen av praktiken var helt underbar...

... MEN. För att praktisera i Falun så måste man ju ta sig dit. Tyvärr fattar inte Dalatragik att folk måste kunna åka från Leksand till Falun på dagarna, så det finns inga normala bussar. Första veckan kom jag för sent eller för tidigt varje dag, några gånger fick Anders hämta mig och ibland fick jag gå. Att åka buss fyra timmar per dag gjorde mig väldigt trött, men jag kunde aldrig sova på nätterna för att jag var så orolig för att missa någon buss eller av någon annan anledning inte hinna till tidningen. Det i sig gav mig alldeles för många panikattacker, och jag var mer eller mindre rädd hela tiden för vad min kropp egentligen höll på med.NOVEMBER
Jag bestämde mig för vad mitt företag ska heta och började med projektet att starta det. Jag är fortfarande sjukt nöjd med namnet.

JJ och jag drog till Bolanche för att se Howlin' Pelle Andersson med band, Monark X. Jag var otroligt trött, stressad, hungrig och svininfluensa-vaccin-biverkad, men det var en bra spelning och det var roligt att träffa Pelle igen. Trots att han tyckte att jag var "för indie för mitt eget bästa".

Min farfar orkade inte längre, så en helg åkte vi till Landskrona för att städa ur hans hus. Det tog två dagar och det var mucho jobbigt.
Dagen efter det var det begravning för honom. Det var bara våran och farbrors familj, och det var väldigt personligt och fint och lugnt. Ingen hysto och bara folk som vi kände. Så bra som en begravning kan bli.


DECEMBER
Jag fyllde år och fick bland annat världens finaste SJ-tårta.

Oskar har varit hemma hela månaden, och varje kväll när vi har gått och lagt oss så har jag knappt kunnat förstå att när jag vaknar nästa morgon så kommer han fortfarande vara här.

En dag åkte vi till Borlänge där jag skulle recensera Florence Valentin. Love Antell var jättefin, Oskar var jättefin och kvällen var jättefin. Precis som det ska vara.Det här var mitt tvåtusennio i inte så korta drag.
Jag har hållit på med det här inlägget i flera timmar sammanlagt.
Det finns fortfarande mer jag vill berätta.
Men det kanske vi tar i ett inlägg längre fram.

/ Dravel /

Storsint och ödmjuk

DT.se/noje har mycket intressant idag.

Två... eh, bloggbekantingar, kan vi väl säga, är idag publicerade där på varsitt sätt. Karins lista är mycket mycket bra, och Linus vinst får jag också säga grattis till.

Idag ska jag göra klart årsbästalistorna som jag skulle ha gjort klart igår.
Sedan ska jag börja sätta ihop min Vulkan-bok som ska släppas i januari! Och nej, det blir ingen bloggbok i år. Ni kan ju gissa vad det blir istället. Det är pinsamt förutsägbart, men ändå.