/ Dravel /

Du kan inte tänka dig ett scenario där du kanske möjligtvis skippar Schuterman-rean?

(Jag hörde att Debatt skulle handla om det jag skriver om nu. Det här inlägget skrivs medan mamma och pappa ser på hockey, så jag har inte sett programmet än. Det står däremot på inspelning och jag ska se det sedan. Så ni vet.)

Ursäkta, men jag tycker inte att det är något som helst fel i att Chloé Schuterman börjar blogga på Chic. Hallå, hon är tolv år, det är väl en helt normal ålder för att blogga? Hon tjänar förhoppningsvis pengar på det, precis som man brukar göra i hennes ålder, med den enda skillnaden att hennes polare typ går ut med hundar eller delar ut reklam eller något. Hon får en massa kontakter som kommer att vara viktiga om ett par år.

Det enda problemet jag kan se är att det finns för många Flashback-användare och haters där ute som kommer skriva störda grejer, så jag tänker bara hoppas på att Chic.se har ORDENTLIGA moderatorer och inte nöjer sig med några jävla spam-filter som bara blockerar vissa ord (typ "terroristattack").

De andra anledningarna till att hon får skäll är typ att hon har dyra kläder. Det spelar inte mig någon roll, det är ju hennes morsas pengar som de får göra vad de vill med. Det är ju Nathalie som dragit in cashen, då tänker i alla fall inte jag gnälla över vilka kläder hon ger till sin dotter. Sedan kanske man inte BEHÖVER en väska för tiotusen när man är tolv år, men om hon vill ha det, varför ska vi lägga oss i?
Och det här med "ameh, man ska ju vara BARN när man är tolv, man ska inte bry sig om kläder då". Yeah, IN PERFECT WORLD!

Nu är det såhär att det är en tolvåring vi snackar om, och de flesta tolvåringar bryr sig om kläder. Man ska börja högstadiet, man ska få nya kompisar, man ska passa in... Det går inte att förbjuda tolvåringar att blogga om kläder och hoppas att då ska de sluta vara modefixerade.
Nu ser verkligheten ut som den gör och då kan man inte hindra ungdomar från att göra det de vill.

Faktiskt.(EDIT ONSDAG: Meh, Debatt handlade junte alls om det här ju! Failande research.)
/ Dravel /

It's not as if I don't like you

Postat av: Hemingway:
Men du som ofta får föra talan för barn och ungdomar och berätta för vuxna hur barn och ungdomar vill ha det. Och säger att "det är väl vi som vet hur vi vill ha det". Men om du håller dig utanför och "över" alla "vanliga umgdomar" och pratar om de saker de faktiskt gör, och har på sig, som någonting dåligt. Hur går det ihop?


Har ni sett Magnus Betnérs show Inget Är Heligt? Där pratar han om att han får så mycket kritik för att han gnäller på svenska kändisar för mycket, och han säger "jag tycker inte att det är det jag gör, jag gnäller på olika typer av idioter och om de är kända eller inte, det kan ju inte heller vara mitt fel".

Jag måste ju faktiskt få såga lackleggings, vilket jag tycker är typ det fulaste plagget i världshistorien, om jag vill det. Jag kan ju inte bara "åh nej, vänta, det är väldigt många unga som har just lackleggings så jaha, surt, då måste jag tycka att det är snyggt".

Jag tycker inte att flickvännen på Youtube som får raseriutbrott är ett dugg rolig, ska jag då LÅTSAS tycka det för att alla i min klass tycker det?

Jag ser faktiskt ingen poäng i att gå på Lucky House och dansa till Black Eyed Peas och bränna ett studiebidrag på alkohol, får jag inte skriva det trots att massa andra ungdomar ser vitsen med det?


Det här är ju bara det JAG tycker. Jag har väldigt väldigt svårt för vissa saker som är trendiga just nu. Jag tycker att modet med leggings och bara linne till är asfult. Jag tycker att Gina Tricot-kläder ofta ser ganska mysko ut. Jag tycker inte om den musik som Black Eyed Peas och Rihanna gör.

Och det har jag ju rätt att tycka. Jag måste få skriva det jag vill skriva. Det är ju inget hat mot personerna som gör det jag inte vill göra, det är ju bara hat mot det de har på sig och gör. Jag tycker ju om människorna lika mycket som vanligt (eller ja, när de är fulla tycker jag om dem lite mindre, men ni fattar).
Det är jättestor skillnad på det, och det är det alla måste lära sig. Jag också. När någon Flashback-användare säger att min outfit på Metro-bylinebilden ser ut som kattskinn menar de ju att de inte gillar kjolen, bodyn och koftan. Det är inte MIG de inte gillar.

Jag säger jätteofta att jag tycker att jeansleggings och lackleggings och nästan alla andra former av leggings är pretty fult. Men jag har ändå kompisar som ofta har på sig just jeansleggings och lackleggings. För jag säger ju inte "jag tycker att du är ful när du har jeansleggings på dig", utan att själva fenomenet med jeansleggings är fult. Det är det som är grejen.

Jag måste få ogilla trendiga kläder och trendig musik och alkohol utan att ogilla alla som konsumerar det. Jag gillar olika, typ.

Och jag håller mig verkligen inte utanför vanliga ungdomar. Jag går ju för fan i skolan, jag träffar en miljard vanliga ungdomar varje vecka. Jag har facebook och jag har en blogg med en massa besökare som kommenterar varje dag.
Jag VET ju precis vad vanliga ungdomar gör och har på sig och lyssnar på, jag vill bara inte vara en del av det på samma sätt som de vill.


Och så måste jag kunna känna utan att bli fråntagen mina jobb. Någon slags gräns får vi dra.

/ Dravel /

Hey, could anybody take me out?

Okej, nu fyller jag ju arton på fredag.
Jag har inget som helst intresse av att gå ut på varken Lucky House eller Baren i Leksand (det är de enda två uteställena som finns) bara för att jag får. Jag dricker inte och jag dansar inte så jag vet inte alls varför jag ska betala pengar för att gå och beblanda mig med en massa överdrivet packade HR/HP/Sam/Natur-brudar i lackleggings och linne som har tillbringat kvällen med att skriva statusuppdateringar som "TAAAAAGGAAAA BRUDAR! ;)" och "ALL IN NU TJEJER, WOHOOO!" och "I gotta feeling that tonight's gonna be a good good night ;)".

Lucky verkar inte så intressant och Baren har jag ju redan varit på två gånger (jag var femton och Stiko fixade in mig), så då tänkte jag såhär:
Jag har velat komma in på S2 i Borlänge i fyra år. De har haft tusen spelningar som jag inte har kunnat gå på. Deras arrangör har drivit med min ålder i två år (han var arg på mig senast i fredags för att jag inte skulle ha gått på Familjen även om jag hade haft åldern inne), och jag kände att då borde jag ju kunna pallra mig dit nu när jag faktiskt blir arton.

Och så kollade jag på deras hemsida, och vad är det då för spännande events på gång? Adrian Lux. Och jag ba "BORING!".
Jag vill inte höra några kommentarer nu om att Adrian Lux faktiskt är skitbra och det är asbra dansmusik och jag borde åka dit ändå och yada yada. Jag tänker inte SJ:a mig och fixa skjuts hem (eftersom jag förmodligen inte kan få mitt körkort samma dag som jag fyller år) om jag inte är säker på att jag gillar bandet som spelar.

Och jag tänker verkligen inte gå på en spelning där man FÖRVÄNTAS dansa. Alltså, mer än på andra spelningar.
Jag dansar på Dancehall Stage - eller vad det hette - det där dansmatta-spelet till PS2 som jag hade för något år sedan.

Så jaha. Det är inga spelningar i Leksand och ingenting i Borlänge och ingenting i Falun när jag fyller år. Det var ju värt.