/ Böcker /

I dare you to kiss me

Åh jag läste en så ljuvlig bok igår! Jag hade beställt "8 saker du aldrig skulle våga" av Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg och hade ashöga förväntningar eftersom jag gillade Eva Sussos böcker om Hanna som kom på det väldigt tidiga 00-talet och Moa Eriksson Sandbergs "Söta pojkar är bara på låtsas".
 
Igår vid 12.30 meddelade min mobil att jag fått ett paket från Adlibris, och igår 22.00 hade jag läst ut "8 saker du aldrig skulle våga". Den handlar om ett kompisgäng som skriver utmaningar till varandra som man inte får backa ur. Det är till exempel "sno Daniel Knutssons kalsonger", "köp kondomer på Ica" och "fota din rumpa och sätt upp på skolans anslagstavla".

 
Under utmaningarnas gång spårar såklart både det ena och det andra och man får ta del av tjejernas tankar och känslor och identitetskriser, och det är det här som är så fint med boken. Det är så mycket systerskap och normbrytning och feminism som är så snyggt framfört att jag blir helt stum av beundran inför Susso och Eriksson Sandberg. 
 
Språket har en helt fantastisk tonårsfeeling och jag känner så mycket för alla karaktärer och det är ett sådant tempo i boken att jag knappt hinner andas förrän den är slut.
 
"8 saker du aldrig skulle våga" får fyra av fem Madicken-kängor.
/ Dravel /

He had the keys to a place where we could practice, it felt almost like Ebba & Didrik

Minus Johan Widerberg and instead of a resort it was the Birds Will Sing For You basement.
 
Det är sammanfattningen av mitt pianomyz igår kväll. I läxa fick jag att välja ut en låt ur boken POP HITS 2003 som jag vill lära mig ("Terribly dark" var, enligt Mats, "ganska så... komplex", dvs för svår för en sådan som jag). Jag har inte valt ut någon låt ur boken än men jag har sannerligen fått en trip down memory lane av tanken på att Miio existerade. 
 
Och "Moro mou" med Antique, varför blev inte den större? Eller "Fantiserar om dig" med det mycket schlager-2003-influerade artistnamnet Izabelle.
/ Dravel /

Vad hände här egentligen?

Alltså Krunos nya EP, vad är det för hetsigt sound han börjat med? Varför är allt så, för att citera honom själv, hårt, skoningslöst och tungt? Jag vill ha fler "LA LA" och "Askan är den bästa jorden"!

Men den växer säkert.
 
Och på tal om "LA LA" och "Askan är den bästa jorden" så ska Mats lära mig spela piano ikväll. Detta kan gå exakt precis hursomhelst.