/ Dravel /

Och du har just lämnat hemmet för din första lägenhet

Klockan är 00.39 och jag borde sova nu. Det här är min sista natt i Leksand på väldigt, väldigt länge. Imorgon flyttar jag till Stockholm. Jag har packat hela veckan och idag stuvade vi in allting i en lånad minibuss. Tyvärr fick alla mina grejer inte plats, så mitt fina bord som jag har målat i flera dagar får komma senare.

Så det här är alltså sista gången på obestämd tid som jag sover här. Jag har längtat efter det här sedan jag var ungefär sju år och faktiskt började förstå något av staden när vi var och hälsade på min moster. Så många gånger jag har tänkt att jag bara vill bo där och att Leksand och jag aldrig, aldrig någonsin kommer att passa ihop.

Och nu är det äntligen dags. Lägenheten på mammas och pappas gård som jag och Oskar bott i de senaste två åren har varit överfull med banankartonger och sopsäckar de senaste dagarna - både mina och Oskars (han ska bo kvar här när jag drar). Den här lägenheten alltså... Jag skulle kunna skriva en hel roman om bara den. Den kassa duschen som det sägs att man får välja mellan schampo, balsam och tvål för varmvattnet tar slut direkt. Kylskåpet som låter så högt att man vaknar av det ibland. Temperaturen på vintern som är totalt obefintlig och som gör att jag förra december sov i mjukisbyxor, långärmad tröja, tjocktröja, strumpor, raggsockar, benvärmare och duntäcke.

Så många saker jag har gjort här. Skrivit en miljard krönikor. Kommit på idén till tonårsboken. Gråtit över, eh, det mesta. Somnat framför dvd:s ungefär varje lördagseftermiddag.

Och det fina är att Oskar och jag varit tillsammans under hela tiden jag bott här. Det här är VÅR lägenhet. Här har vi pussats i dörren till köket. Här har vi ätit spaghetti och falukorv massor av luncher. Här har vi kramats och gråtit till uteblivna planer. Här har vi pratat och pratat och pratat bort massor av nätter, så att jag vaknat med sådan huvudvärk att jag skippat första lektionen, sovit en timme till och sedan gått till skolan.


Det har varit bra dagar här, men jobbiga också. Här har jag gråtit över ett IG i matte. Smällt igen och låst dörren när syrran påpekade att min tusenkronorshårfärgning inte syntes (in the words of Johan Glans: Ja, jag är mogen). Gjort ett negativt graviditetstest, legat på sängen och sett 500 Days of Summer och plötsligt börjat gråta över att det jag varit så rädd för och därför ställt in mig på inte skulle bli. Oroat mig för häng med Oskars kompisar. Ringt Sjukvårdsrådgivningen och frågat varför jag fått flera flera panikattacker på en vecka. Packat för två begravningar på ett halvår.Och imorgon åker jag härifrån. Oskar får sköta om lägenheten tills jag kommer tillbaks. Om jag någonsin gör det, just nu vet jag inte alls.

Jag vet bara att om nio timmar så åker jag till mina drömmars stad och stannar i två år. Vi ses där.
/ Dravel /

När mänskligheten ruttnar i en hög

Jag brukar inte ofta ha energi till att störa mig på stora bloggare. Jag brukar ofta försvara några av dem (Blondinbella är en av mina stora förebilder och jag tycker att alldeles för många stora bloggare får oförtjänt mycket skit, de startar företag och blir designers och skapar jobb, men appappapp, handlar det om mode så är det förbjudet och ytligt och då är de fria att hatas hur mycket man vill), men nu kom jag in på Tyra Sjöstedts blogg och hittade detta inlägg.

Först och främst är ett "Pojkvänsdagis" en så otroligt jävla hjärndöd sak att sätta upp i en butik. Sedan är det ännu mer pinsamt hjärndött att lägga fram fucking SLITZ-tidningar.
Men framförallt blir jag livrädd för Tyras kommentar-svar till en tjej som, precis som jag, tycker att Pojkvänsdagiset är braindead:

"Hanna- Men snälla kom igen, bidrar till en felaktig och sexistisk världssyn? FÖr att vi skojade till det lite med ett pojkvänsdagis? Det är ju för tusan roligt, om man har humor då. Varför tror du det finns fåtöljer och stolar inne på ZARA, eller Lindex? Jo för att tjejernas pojkvänner eller kompisar ska kunna vila där. Jag har faktiskt gått kurser i tänk och sälj, och vi kände att det var kul att tvista till det lite. Men alla tänker ju väldigt olika :S"


Jag får sådan jävla panik. VARFÖR VARFÖR VARFÖR blir sådana här brudar megarika på att skriva sådan här skit? Och VARFÖR skriver hennes läsare "haha, så jävla klockrent!"? VAD är det som driver kvinnor till att själva bevara könsroller från the 40's och förstöra för sig själva? VARFÖR vill TJEJER SJÄLVA lägga fram Slitz-tidningar till killarna som är i deras butik?

"Vi ser det mest som en otroligt rolig grej eftersom killarna mest bara är i vägen när vi tjejer shoppar", svarar Tyra en annan kommentator.

Jag HATAR HATAR HATAR när folk säger "vi tjejer" i sådana här sammanhang. Uttrycket "vi tjejer" använder folk nästan uteslutande när de pratar om känslor eller saker som anses typiskt kvinnliga. I Solo och i Blondinbellas egoboost-bok (ja, nu sågar jag henne, för hon är en förjävla bra businesswoman men hennes bok är kass) och nu i Tyras blogg pratas det hela tiden om "vi tjejer". Blondinbella säger att "vi tjejer" ofta tänker "om jag bara..."-tankar, Solo hetsar ofta om att "vi tjejer är bra på att jämföra oss med andra" - och nu tycker Tyra alltså att killarna är i vägen när "vi tjejer" shoppar.

Jag vill SPY när folk pratar om "oss tjejer". Jag är inte som Tyra eller Solo-redaktionen eller Blondinbella, hälften av jordens befolkning är tjejer, det finns inte ett dugg som förenar oss förutom X-kromosomer. Man kan inte säga att "vi tjejer" hör ihop på ett enda jävla sätt än rent biologiska. "Vi tjejer får mens", tack det blir bra, men "vi tjejer blir jobbiga och ledsna när vi får mens", det går inte. Jag tycker inte att Oskar är i vägen när jag shoppar, jag brukar inte jämföra mig med andra så ofta längre och jag har inte längre så mycket tid eller ork till att fundera på hur det var om jag bara hade haft mer pengar.
Men nu får jag veta att killar är i vägen när "vi tjejer" shoppar. Jag vill byta kön när jag läser Tyras blogg. Men såklart. Det är ju en otroligt rolig grej. Det är nog inte testosteron jag behöver - det är humor.
/ Dravel /

I still have boxes here, I still have boxes at Ross's... and I have nowhere to live!

En fråga efter att hela min lägenhet ligger i kartonger och kassar:

Kan man inte flytta utan att behöva flyttpacka?