/ Dravel /

Vet någon vartifrån den går?

Reflektioner om populärkultur:
 
- Vad "Tunna blå linjen" har lyckats med uppdraget att skildra relationer och polisvardag utan att gå i någon av de fällor som hade varit mycket enkla att trampa rakt i! Hittills har ju bara tre avsnitt sänts men det känns MYCKET lovande att det fortsätter fånga just vardagen och känslorna.
 
- För första gången på länge hade Värvet en gäst som fick mig att dra ut på avsnittet lääänge: Linnea Wikblad! Och hon berättade allt om sin utmattning och processen kring det, och inte på det där "så nu är jag entreprenör kring psykisk ohälsa och fakturerar 70 000 per föreläsning följ mig gärna i sociala medier"-sättet, utan rakt upp och ner att "såhär var det, punkt". 
 
- Att Linnea numera är med i BÅDE Eftermiddag, Morgonpasset och Klubben i P3 är inget annan än en skänk från ovan, det var så otroligt tomt i ETERN utan henne.
 
- På Bokbörsen hittade jag Moa Gammel Ginsburgs "Gertrud" som jag haft ögonen på länge. Nu har jag läst ut den och... upplevelsen var mycket speciell. Först kände jag "jaha?" ganska länge, sedan märkte jag att den där krypande tungkämpande andningen som vilade över varje Per Hagman-lik skildring av en fyrtioårig exmodell med nedåtgående skådespelarkarriär i Los Angeles dröjde sig kvar, och på de sista fem sidorna ryckte jag till ett par gånger och förstod att den här berättelsen kommer jag kanske inte att glömma i första taget. Det är omöjligt att placera boken i "bra" eller "dålig", den är verkligen... egen.
 
- Det här är första året jag ser "Sveriges Mästerkock", men har det alltid varit så många mediemänniskor som tävlar? Ungefär alla i år verkar vara stylister, konstnärer, fotografer eller designers. Alternativt "konsulter" eller "entreprenörer".
 
- Mitt andra Bokbörsen-fynd denna vecka, "Uppdrag: Mamma", la ett pussel åt mig som jag inte hade någon aning om: Essy Klingberg, som skrev den här intressanta artikeln om podd-svenska i Nöjesguiden, är dotter till Karin Magnusson på Morgonstudion – OCH Jon Jefferson Klingberg som skrivit den finfina skilsmässoromanen "Jag tror vi behöver prata faktiskt". Tre trådar av kompetens som jag aldrig någonsin tänkt tanken på att knyta ihop.
 
- Häromveckan hade jag ett mycket stort mastodontprojekt som jag bokstavligen jobbade dag och natt med (vilket jag knappt gjort sedan 2013 när jag skulle intervjua en Idol-deltagare från Leksand på livesändningen i Spånga). På fredagseftermiddagen hade jag lämnat projektet och jag var så nöjd över att till slut lyckats få ihop allt, både själva jobbet och tekniken, och blivit färdig i tid, och så gick jag hem och ut på vagnpromenad – där jag såg att BÅDE Markus Krunegård och Frida Hyvönen hade släppt nya singlar! Bättre belöning efter en megavecka kan jag inte tänka mig.