/ Dravel /

Jag har inte TID att vänta, det ska göras ikväll!

Saker som orsakar mer stress hos mig än när vårt utrymme för nya podcastavsnitt tydligen är slut på Libsyn och jag inte fattar den aslånga engelska texten som förklarar vilken local time det ska finnas utrymme igen och det inte verkar finnas förrän imorgon och vi därför måste bryta vårt fina schema och släppa podden på en onsdag istället för tisdag:
 
Ingenting.
 
/ Böcker /

Det finns så mycket inviter om våren, bara att välja och vraka

Åh, igår fick jag hem "Lex bok" av Sara Kadefors, "Under Vintergatans alla stjärnor" av Camilla Davidsson och "Ett så starkt ljus" av Lyra Ekström Lindbäck från fina Pocketförlaget (tack Pocketförlaget!).
 
Nu står jag inför det mycket lyxiga problemet: Vilken ska jag börja med?

Förutom dessa konkurrerar nämligen även "Eld" av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, "Partyprinsessan" av Meg Cabot (ska köpa de tre sista prinsessböckerna på Amazon för de FINNS ingenstans på svenska) och "Folk av en främmande stam" av Louise Boije af Gennäs om min uppmärksamhet.
 
Den enda anledningen till att jag inte kastar mig över den sistnämnda är helt enkelt att jag vill vänta med den så länge som möjligt för att jag vill att den ska ligga kvar och vänta på mig. Det är som att ha ten million dollars stående i bokhyllan. Som en mycket dyr flaska champagne som inte får öppnas förrän på bröllopsdagen, ungefär.
 
I've got 99 problems och att välja bok att börja med är alla.
/ Dravel /

I can't help but dreaming of sitting by myself watching everyday lives

Nu har jag och Oskar snart sett klart alla säsonger av "Varuhuset". Härmed ska vi alltså börja på en ny serie. Frågan är bara VILKEN?

Det lutar just nu åt "Svenska hjärtan" eftersom jag vill ha en svensk såpa som utspelar sig mellan sent 80- och tidigt 90-tal, men den har hård konkurrens av dessa som det också står mellan:
 
1) "Rederiet". Jag vill SÅ gärna se denna för jag var ju precis för liten för att se den när det gick, men 318 avsnitt är ju faktiskt lite i längsta laget. Dessutom finns det bara på Öppet Arkiv och jag hatar att streama TV (streamingen är det mest överskattade jag vet för det FUNKAR ju aldrig lika bra, det hänger sig och hackar och buffrar och så måste man gå fram till datorn så fort man ska höja volymen eller pausa och då blir man distraherad och tänker att man lika gärna kan skriva det där mailet när man ändå är vid datorn och så är det kört).
2) "Nya tider". Den svenska såpa jag mest av allt vill se om, men den verkar inte finnas någonfreakinstans.
3) "Tre kronor". Verkar mycket bra och i perfekt tid rent scenografimässigt, men... man vet ju hur det slutar.
4) "Skärgårdsdoktorn". Den verkar ju mysig och så men miljön verkar ju vara, eh, skärgård och inte typ kontor som är hälften av anledningen till att jag älskar "Varuhuset".

Dessa beslut alltså.
 
PS. Kom inte och hetsa om "Breaking bad" eller något sådant, det ska vara minst tjugo år gammalt och gärna innehålla typ Gunnel Fred.