/ Dravel /

I've gotta learn how to work without you

Idag är den sista formella dagen på min föräldraledighet. Oskar går på semester och jag är nu alltså inte längre ensam ansvarig på dagarna. De här månaderna har ju varit upp och ner, för att uttrycka det mycket milt, men jag har tänkt på några saker jag kommer att sakna när jag börjar jobba igen i augusti:
 
- Morgondisco till P4 Stockholm i köket.
Varje morgon medan jag äter frukost startar jag radion för att det inte ska vara tyst och hon ska slippa rycka till vid minsta porslinsklirr. När jag ätit klart och dukar undan ligger hon antingen i sin säng, vagn eller på sin lekmatta och jag slår igen DN, plockar upp henne, bär henne medan jag ställer in i kylen och disken och dansar och sjunger med till den låt som spelas (just nu ofta Darin eller Good Life med Agnes) och hon ser ut såhär: :D :D :D
 
- Våra promenader.
Jag trodde aldrig att jag skulle säga det men efter att 1) det slutade vara iskyla 2) jag bara började gå 45-60 minuter två gånger om dagen istället för 90 känner jag inte att det är lika jobbigt som förut. Att glida runt med vagnen och kolla på villor i Mälarhöjden i 18 grader och sol med Brita & Parisa i öronen är liksom inte ett stort problem-moment.
 
- Att höra Oskar säga godmorgon till henne medan han rullar ut hennes säng i köket, stänger sovrumsdörren och frågar henne om hon har sovit gott – och jag vet att natten gått som den ska, att han fixar hennes frukostmatning och att jag kan ligga kvar någon timme.
 
- Att ge henne lunch i babysittern framför Sommarlov.
Det här har bara pågått någon månad och är egentligen rätt jobbigt, men det har ändå blivit en ganska mysig rutin. Hon orkar nämligen inte sitta i sin matstol så länge, så eftersom lunchen fyra dagar av fem består av en halv burk och en mosad frukt efteråt brukar jag, när burken är uppäten och hon börjar ledsna på stolen, fråga henne om vi ska ta efterrätten i salongen och flytta över henne till babysittern framför TV:n istället. Så sitter vi där och kollar på Sommarlov (världens mysigaste program att ha på i bakgrunden ju!) eller lyssnar på något på Spotify och käkar päron. 
 
- Att ligga på lekmattan och leka flygplan med henne när Oskar kommer ut på kaffepaus från kontoret och få några minuters sällskap.
Ska JAG nu alltså komma ut från kontoret, bara prata några minuter och sedan GÅ IN igen?! Utan henne?! Herregud, hur ska den här hösten gå?