/ Dravel /

Du säger att det är tufft att vara tjej, att du inte vet om de gillar dig eller om du bara fyller någon kvot

Idag har jag DT-krönika och jag gjorde som ni sa, jag dissade den andra uppdragsgivaren. Men det blev mycket snällare än vad det var från början, för jag vågade inte vara så elak som jag hade tänkt.

I alla fall så handlar krönikan om jämställdhet på svenska festivaler och är typ ett sammandrag av ungefär alla blogginlägg jag har skrivit om det.
Den handlar om att man inte alls ska boka en artist FÖR att hon är kvinna, utan för att hon är en bra musiker. Om vilka 20 artister jag vill se på P&L 2011. Om att jag inte tror på att förklara den låga andelen tjejer med"vi måste boka det som står högst på besökarnas listor", när man sedan bokar Europe och Thorsten Flinck.

(Och jag tror heller inte på "men det är för dyyyyrt med Lady Gaga", som tretton skogstokiga kommentarer OCH en jobbig kille bakom mig i Cozmoz-kön vrålade när jag bloggade om det förut. Kan Storsjöyran - Storsjöyran! - så kan fan Peace & Love också.)

Dessutom skriver jag "kuk" i tidningen för första gången.
Du och jag, Jenny Östergren.

Läs krönikan. Den finns här.

/ Dravel /

You scared the hell out of me, I thought we'd lost you forever

People! Jag är så glad. Min KBT:s svärson har fixat min hårddisk! Nu har jag hittat ett år gamla opublicerade krönikor och ett år gamla bilder. Jag vet att ni säkert redan har sett följande pics tusen gånger, men jag bryr mig inte om det, för jag måste få lägga upp dem ändå. För det här är bilder som antingen är fina eller roliga, som var fina moments när man var där eller som helt enkelt föreställer folk jag tycker om.

Här har ni en kavalkad av foton jag trodde var förlorade, men som finns ändå.

Från 23 maj 2009 till 8 februari 2010. Enjoy:/ Dravel /

Mother, give me back my old room

Jag bor hos mamma och pappa inne i huset just nu, eftersom jag är för rädd för att sova ute i läggan själv. Inatt hade jag glömt ta med en bok in till mitt gamla rum, så jag fick leta upp en ur garderoben. Jag hittade Tvillingarna På Sweet Valley High - Ingen Vanlig Jul!

Så himla fint. Om jag fick så skulle jag alltid ligga på sängen och läsa om att Elisabeth och Jessica var lika som bär till utseendet med långt blont hår och blåa ögon - men till sättet olika som natt och dag eftersom Elisabeth skrev i skoltidningen och alltid tog skolan på allvar, medan Jessica avskydde (alltid avskydde) att plugga och istället ägnade all sin tid åt hejaklacken och pojkar.

Kommer det fortfarande ut nya Tvillingarna? Borde inte Francine Pascal vara typ nittio år gammal nu? Lever hon ens fortfarande?

Saker jag borde göra istället för att fundera över det här:

- Städa huset.
- Äta Ipren.
- Fixa med nya mobilen.
- Förbereda mig mentalt på att övningsköra med en dude från Trafikskolan (runt klockan tre kommer jag krascha, förmodligen i någon korsning vid Käringberget).