/ Dravel /

Och när hon ringer mig och säger mig att allting kommer att ordna sig

Alltså jag vet att jag tjatat om dem i fyra års tid nu, men: Det finns på riktigt inget som ger mig mer hopp om den kommande generationen än Mathilda & Andrea. Jag har älskat deras podd sedan de släppte sina första avsnitt och för varje vecka tycker jag att de blir bättre och bättre. De är i preciiis den åldern när man blir medveten om saker man inte tänkt på tidigare och börjar analysera sin omvärld på ett nytt sätt och det är så himla spännande att lyssna på deras nya tankar.
 
Jag har alltid tyckt om dem för att de är två så himla bra, vettiga och... vanliga tjejer. De gick på gymnasiet när podden började, åt lunch på Vapiano på helgerna, pratade om vikten av bra betyg och tyckte om att baka. Sedan tog de studenten och skaffade vanliga jobb på bank eller i receptioner, och nu jobbar båda med sociala medier men är fortfarande helt vanliga, de bor i tvåor i förorter och åker till Ikea och CityGross för att handla och ibland är de hemma hos sina föräldrar... Det är så VANLIGT och jag tycker så mycket om dem för det. Att det finns INFLUENCERS som inte åker till L.A en gång i månaden utan som skriver om livet som 20-årig tjej i Stockholm.
 
I alla fall. Nu har Mathilda och Andrea släppt en ny poddserie, som heter Var Femte Kvinna och handlar om sexuella övergrepp! De ska släppa fem avsnitt i rad och prata om erfarenheter av just övergrepp och trakasserier, och så har de bjudit in olika gäster som har historier om det att berätta. Och detta i en podd som har hundratusentals lyssnare.
 
Det är helt fantastiskt att dessa 21-åriga tjejer vågar göra något aktivt för att sprida kunskap, något mer än att lägga upp en GRL PWR-quote på Instagram (vilket såklart inte är fel men som många medier och profiler gör idag och sedan fortsätter att agera på ett sätt som precis alla förlorar på).
 
Det finns hopp.
/ Dravel /

When you lie to me you lie to yourself

Åh, jag hade glömt att Fanny Molander som jag höjde till skyarna i veckan faktiskt låg med Farzad! Så deppigt. Samtidigt var ju Olof inte heller oskyldig så det är inte direkt synd om honom, men det är alltid synd när relationer brister och framförallt på grund av något så urbota klyschigt som en otrohet på en konferens.
 
För övrigt var jag på en middag i veckan och vi pratade om att jag blir SÅ provocerad av folk som gör dumma grejer och inte ens försöker dölja det. Jag blev ju asförbannad på Gavin Rossdale när han varit otrogen mot Gwen Stefani, till viss del för att han varit otrogen men till stor del för att han gjorde det så satans OSNYGGT! Att ligga med barnflickan och låta frun få reda på det genom en massa skickade sex-sms liksom, KAN man inte anstränga sig lite mer än så?!
 
Jag blir så sur på alla som gör korkade saker och dessutom själva är för korkade för att dölja det, typ som folk som är otrogna på fester och så ser deras partner det! Hur dum får man bli?! Tänk om folk i high school-filmer bara kunde sluta ha sex med öppen dörr i ett hus där deras partner befann sig, vad mycket lättare det hade varit då.
 
Om man ändå ska vara en idiot måste man lika gärna vara det rakt igenom och göra allt man kan för att ens äckliga snedsteg inte ska bli en del av en klyscha som redan skildrats i hundra filmer och i böcker. Det måste ändå vara en extra dimenson av svek och ilska att bli bedragen på de mest stereotypa sätt.
 
/ Dravel /

We found love in a hopeless place

I veckan pratade jag och Oskar om Big Brother-deltagare från säsongerna 2014 och 2015. Vi började prata om Christian och Linnea som var med 2015 och som jag tyckte var SÅ JÄLA GULLIGA eftersom de var så kära i varandra men ingen vågade göra någonting, och när det var typ två veckor kvar och Linnea hade åkt ut men Christian var kvar arrangerade Big Brother en date night där Linnea kom in och de åt middag och produktionen spelade Håkan Hellström och han sa såå fina saker om henne när han kom tillbaka till de andra så man bara SMÄLTE.
 
(Detta har nämligen etsat sig fast i mitt huvud sedan vi hade Birds-event på Cantina Real några dagar efter att Big Brother-datenighten sändes och Adam sa en massa saker till mig som var så hiiimla fina och jag pep "men alltså, jag känner mig som Linnea i Big Brother nu!" och han fattade noll eftersom det bara var typ jag och Oskar och mamma som följde Big Brother den säsongen. Segt.)
 
I ALLA FALL. Jag blev tvungen att kolla hur det gått för Christian och Linnea, och när jag Birthdayade visade det sig att de bor ihop! Är inte det en sådan sunshine story? Ett par som träffas under ytterst märkliga omständigheter och så går det bra och de flyttar ihop! Detta är nästan, men bara nästan, lika fint som att skådespelarna som var Henrik och Glenn i Vintergatan 5A gifte sig efter inspelningen.