/ Dravel /

Flyktbilen är dumpad, stålarna är rena

Igår morse insåg jag att jag hade glömt bort Hanna Järvers namn. Jag tänkte att jag skulle ta på mig min Happy Thoughts-tröja och kom på att tänka på "Alabamatröjan" och insåg att jag inte längre visste vem som sjöng den. Jag gick igenom de Hanna jag visste som var i samma genre, Turi, Berglund och så vidare men jag kom inte på det.
 
Detta är ett mycket hälsosamt bevis på att jag inte längre jobbar uteslutande med artister. Jag visste inte vem Skivbolagschefen som anklagas för våldtäkt var förrän igår, när jag häromdagen läste om Kumba i Mitti fick jag tänka efter vilken rad hon hade i Knäpper mina fingrar-remixen vilket jag för två år sedan kunde utantill i sömnen och när jag såg Ida Redig på Mello-presskonferensen trodde jag att det var Julia Frej.
 
Det finns ju många nackdelar med att jag inte rör mig i musikerkretsar på samma sätt som jag gjorde tidigare, men jag tror att fördelarna överväger. Till exempel: Jag har fortfarande kvar kontakten med de vettiga och roliga och bra personerna men behöver inte stå på sena releasefester med branschfolk som jag hört både det enda och det andra om och är fullständigt ointresserad av att umgås med.
 
Jag kan fortfarande göra musik-PR, men det finns inte längre artister vars namn och röster jag hör så ofta att jag börjar tro att de bor i min lägenhet. Goals.
 
/ Dravel /

Try some manners

"Oj JÄVLAR!" sa jag högt för mig själv imorse när jag läste om Jennifer Wegerups år på Aftonbladet på Resumé. Som sagt, kul julfest det blir på Schibsted i år. Uttrycket "Avgå alla" har aldrig varit mer passande än nu.
 
Jag fattar inte hur svårt kan det vara för människor som försörjer sig på ord att i skrift uttrycka sig respektfullt inför andra människor? Varför säger en person som verkat som journalist i tjugo år ordet "tölp" sju gånger under en och samma intervju? Varför visar inte en chef, i det här fallet Sofia Olsson Olsén, större respekt och förtroende mot Jennifer Wegerup när hon efter flera år som stjärna lämnar tidningen på grund av dess kultur?

Jag kan bara citera Sofie i Hip Hip Hora:
 
 
/ Dravel /

Oh my God, she's SO annoying

Saker jag stör mig på idag:
 
- Varför länkar så många till Staffan Heimersons fullständigt idiotiska krönika om #MeToo? Stöd inte klickfisket, för guds skull.
 
- Och varför publicerar AFTONBLADET Staffan Heimersons fullständigt idiotiska krönika om #MeToo? Bra resultat policyn och nolltoleransen verkar ha lett till. Och kul julfest det blir på Västra Järnvägsgatan i år.
 
- Min skrivare är trasig. Det har hänt ungefär en gång i veckan sedan jag köpte den 2009 men nu är den bortom räddning, vilket leder till frågan: Finns det någon skrivare i världshistorien som har fungerat? Jag tror faktiskt inte det.
 
- Nu måste någon historiker eller språkexpert eller något berätta: Är språket i "Vår tid är nu" rätt eller har någon manusskribent varit extremt slö? Allt känns så MODERNT! Förra veckan sa de ordet "fighten", pratade man verkligen om "fighter" 1945? Det kanske man gjorde? Men igår sa Calle "sumpa inte det här nu", sa man så på 50-talet? Det är jättemånga ord jag inte tror att man använde då men det kanske man visst gjorde? Åh, jag borde bli Sara Lövestam.
 
- Varför höll Pretty Little Liars på så länge? Femte säsongen var totalt överflödig. Nu är jag i mitten av sexan och varje avsnitt ger en känsla av att vara på upploppet - och så inser jag att det är en TILL säsong. De borde ha stoppat i tid.