/ Dravel /

That proved weak when I needed it strong

Böcker jag vill köpa på Bokmässan:
 
- Skendöda – Louise Boije af Gennäs
- Popkulturens död – Martin Aagård och Natalia Kazmierska
- Till minne av en villkorslös kärlek – Jonas Gardell
- Tid att städa – Fanny Ambjörnsson
- Odla ditt lagomliv - Bella Linde
- PS Jag gillar dig fortfarande – Jenny Han
- Nu och för alltid – Jenny Han
 
I onsdags tillbringade jag kvällen med att
1) gå på CX Works-pass
2) tvätta, föna och platta håret. 
 
Detta gör att armarna inte ens fixar att bära en Pixi-bok. Den enda monter jag kan storhandla hos är med andra ord Novellix.
/ Dravel /

How long before my dignity is reclaimed?

När det här inlägget skrivs är klockan 20.57 och imorgon, torsdag, drar jag till Bokis. Jag är ovanligt och orimligt nervös för mässan i år, det känns liksom... exposing att gå omkring där inne bland montrarna. Alla mina kläder känns fel och det plattade håret blev inte så bra som det brukar och min I <3 MYSPACE-tygväska har fått en oljefläck från cykeldäcket och det känns så B att dra in smutsiga väskor till litteratursverige.
 
Egentligen tror jag att jag vet varifrån den här osäkerheten kommer och det är #metoo. Jag har inte ens ord för hur rädd jag är för att träffa vissa människor efter det senaste årets drama. Uppdrag granskning-reportrar och diverse tyckare i diverse medier, jag får fysiskt ont i magen av bara tanken på att vistas i samma rum som dem.
 
För ett par månader sedan hade jag ett möte på Söder och jag gick över gatan där jag vet att han bor och jag hade sådan hjärtklappning och var så rädd att jag skulle möta honom att jag fick stanna och djupandas i en korsning, och när jag kom fram till mötet kunde jag inte ens skaka hand med författaren jag skulle träffa för jag darrade så mycket.
 
Och nu får det mig helt ur balans inför årets höjdpunkt. 
 
Men förmodligen är denna rädsla fullständigt obefogad. Vad ska folk göra liksom? Det kommer ju knappast att utbryta slagsmål. Dessutom är jag ju inte direkt ensam i mässhallen, det kommer att vara en del folk i omlopp som jag kan gömma mig bakom och det är ju relativt enkelt att undvika Aftonbladets monter. Framförallt ska jag träffa en massa människor som jag verkligen vill träffa och det är egentligen det som är det viktiga med hela resan.
 
Det och att se första Idol-veckofinalen på hotellet på fredag.
/ Dravel /

- Hi I'd like to order a a pizza... - No anchovies! - ... with extra anchovies.

Håll i hatten för nu kommer dagens existentiella kris:
 
Igår gick jag och Oskar på bio och såg Unga Astrid. Den var verkligen något att skriva hem om. Vi skulle äta någonstans efter filmen och vi valde en restaurang som har såå god pizza.
 
Jag såg i menyn att det fanns en pizza med creme freiche, men den hade också tusen grejer som jag inte gillar, så jag tänkte att jag bara kunde beställa en margherita med creme freiche istället. Så det lät såhär:
Jag: - Hej, en margherita, kan man få den med creme freiche?
Servitör: - Nej.
Jag (förvånad): - Inte?
Servitör: - Nej.
 
Jag väntade i en sekund på en förklaring som inte kom och sa sedan "eh... okej... ja nämen då... eh, då tar jag väl en vanlig margherita?" och satt resten av middagen och väste "VET DU VAD SOM HADE SMAKAT ÄNNU BÄTTRE? CREME FREICHE!" när servitören gick iväg efter att ha frågat om allt smakade bra. Det är ju verkligen inte eftersträvansvärt att vara en person som klagar på servicepersonals brist på trevlighet och jag brukar sällan bry mig så mycket om servitörers attityd, men 1) jag var hungrig 2) creme freiche är ju något av det bästa som finns.
 
Jag känner ofta att jag krånglar till beställningar, för såhär låter jag: "En naturell hamburgare men med ost och tomat så nej inget annat eller jo ketchup men det tar man kanske själv?" eller "hejhej, en vesuvio men kan man få den med tacosås på, och gärna cocktailtomater, alltså hela, men ändå med tomatsås?" eller "jo en fråga om den här pomodoron, kan man få den utan basilika men med extra mozzarella i liksom fast form, alltså inte smält?" eller "hej, en våffla med jordgubb och vanilj, går det att få jordgubben längst ner?".
 
MEN: Varje gång säger personalen bara "javisst inga problem" och så får jag det jag frågat om. Det ÄR ju sällan några svåra saker, det bara känns drygt när jag beställer. På Bokmässan 2016 när jag, Madde, Helena och Marcus åt middag beställde alla helt vanliga saker medan jag höll på att ändra och fixa och har ni något utan kolsyra och så vidare, och Marcus hävdade då att det är "lite coolt" att fråga om att få extra eller inget av något, och sedan dess försöker jag intala mig att det ju faktiskt funkade för Meg Ryan.
 
Den tanken har hjälpt mig att inte känna mig så jobbig – tills igår! Faktumet att den här personalen igår inte ens bemödade sig med att förklara VARFÖR jag inte kunde få creme freiche, som man kunde få på de andra pizzorna, gjorde mig helt ställd – och det i sig gav mig även en glasklar insikt:

Jag är inte längre Meg Ryan som har en lite rolig egenskap i att beställa saker på det sätt hon vill ha dem. Jag kräver att saker ska göras om för att passa exakt mig och blir förvånad när jag inte får det – jag är med andra ord Regina George.
 
En välgörande självbild att få en tisdagskväll i september.