/ Dravel /

Jag skakar om kalendern

Nu är det sannerligen guldspurt innan jul alltså. Såhär är min kommande vecka OCH mina sista måndag-tisdag-onsdagar som tjugotvååring. Varje dag känns så himla... bloggig! Kolla liksom:
 
Måndag:
Deadline på DT-krönika.
Tisdag: 
Frukostsession hos Rampljuset.
Onsdag: 
Lunch med asgullig bloggläsare som ska intervjua mig, julmingel med nio olika bokförlag, middag för Sanna som slutar sin praktik hos oss, De Monteverts releasefest på Cantina Real.
Torsdag:
Min födelsedag!!! Antingen blir det zumba (ja jag vet so crazy right now, men jag har inte varit på Fridas pass på typ en månad så det känns som en dröm att få fira min 23-årsdag på Forma och vråla "my girls can tell me anything I'm gone in the brain") eller, beroende på trötthetsskalan, bara middag och godis och Harry Potter-myz med Oskar. Eventuellt flight mode på telefonen.
Fredag:
Middag och Idol-final hos Soph.
Lördag:
Sexårskalas på lekland i Nacka (ursäkta men HUR coolt är det inte att jag och min kusin fyller år på samma dag?), Social Media Party med Soph!
Söndag:
Harry Potter och bokmarathon i soffan.
 
Som skalden Robin Paulsson hade sagt: Nu kör vi.
/ Dravel /

And it sure feels good

Nu är det lite sega dagar, tunga ben, opeppiga morgnar, trötta ögon.  Därför lånar jag PT-Fias lista över 14 grejer som får mig att må bra:
 
1) Bada i pool
Vanlig pool på spa, bubbelpool, varmvattenpool, det spelar ingen roll, finns det pool så badar jag, punkt.

2) Zumba
En timmes dans med ASPEPPIGA tjäjär till allt från "Run the world" till "Timber" till "Shake señora", det är seriöst det roligaste jag vet.
 
3) Läsa böcker
Jag vet verkligen ingen enklare avkoppling. Inget wifi, ingen utrustning, inga pengar, bara handlingen. SÅ BRA.
 
4) Måla i målarbok
Mitt bästa köp den här hösten var två målarböcker, en med Mimmi Pigg och en med Hello Kitty. Jag sitter med dem hela tiden medan vi ser på Rederiet, och så målar jag i allt glada och fina färger.
 
5) Köra bil i Leksand

 

6) Gå promenader i Hässelby
 
 
 
 
7) Äta choklad och läsa tidningar i soffan
VeckoRevyn, Plaza Kvinna, ELLE, Amelia, får jag bara ett månadsmagasin och lite choklad så är min drömkväll gjord.
 
8) Sova mitt på dagen
 
 
 
9) Bada på Maltesholmsbadet
Sommar, sol och vår neverending strand här i WOBRO, det är a few of my favorite things.

10) Att komma hem sena kvällar efter events eller Pride
När man stått upp en hel kväll och äntligen kommer hem ganska sent och så kan man svepa en hel vattenflaska och två mackor och en yoghurt och sedan somna helt matt i hela kroppen och veta att man är ledig på morgonen, det är ett äkta Musik Non Stop-suck-moment (alltså "aaaaaah" ni vet.).
 
11) Ligga i soffan PÅ Oskar och titta på Rederiet
Eventuellt något jag borde sluta med men jag vill helst lägga mig ÖVER Oskar eftersom jag alltid fryser så satans mycket.

12) Måla naglarna
Min söndagshöjdpunkt: Rederiet på TV:n och nail art under tiden.

13) Sms:a med Sophia
Våra sms borde bli en bok. De är alltid minst 600 tecken långa och ASROLIGA och när folk ser mig bläddra förbi min konversation har det hänt både två och tre gånger att de undrar VEM i hela friden jag skriver sådär långt till. Jag svara alltid på Sophs sms sist av alla för att jag vägrar skicka bara typ "Hahaha" till henne, det måste läggas ner tid och kärlek på det och det måste bli bra.  
 
14) Vara med djur

 
/ Dravel /

Hela allmänheten ska dela härligheten

Idag har jag och Oskar julpyntat läggan! Till tonerna av Phil Spectors julskiva (jag fick inte höra Absolute Christmas) rände vi omkring här hemma och satte upp så mycket pynt det går att sätta upp i en etta på fyrtiotvå kvadrat.
 
Det är kanske lite stökigt och dammigt på bilderna och de enda intresserade av detta är eventuellt min familj men i alla fall, SÅHÄR BLEV DET:
 
 
Rödvit ljusslinga plus gran plus ceriserosaglittrig ljusastaoge från moster.
 


Glitterslingor som vi inte hade någonstans att hänga upp men som jag vägrade låta gå till spillo.En bra grej med att ha loftsäng är ju just när man julpyntar och kan vira glitter runt stegen. Ska använda det som pitch när vi säljer lägenheten.
 


(Som sagt, jag hade ingenstans att göra av dem, så innerdörren är väl alltid, eh, ett bra alternativ.)
 
 
Random julkulor everywhere.
 


Den här slingan har vi i och för sig uppe året runt, men den är liksom extra fin när allt annat också är pyntat. Lägg märke till Kittys rosettdiadem ovanför gardinerna.
 


Här är vår kitschhylla! De två översta planen ser exakt likadan ut oavsett årstid, men jag tycker att de är så fina så jag ska berätta om allt: Katinka - lyckokatt från Lisa, rubriks kub - snygg, doftljus - från mamma, glitterhockeypuck - julklapp från Sophia 2013, glitterrobotar - köpta till mig själv i julklapp 2013, tärning - slöjdverk från Oskar 19någonting, Tintin-bokstöd - födelsedagspresent till Oskar från Soph.
Nästa rad: Silveruggla - födelsedagspresent från mamma och pappa, uggleljus - samma, glitterugglor - inflyttningspresent från mamma när vi köpte lägenheten, ljus - från mamma, julgransugglor - julklapp från mamma och pappa, glitterälg - typ min käraste ägodel i lägenheten, gul kanin - tio spänn på TGR, uggleljus igen. Tomtarna längst ner är julklappar från bekanta till familjen och jag tycker de är såå gulliga, och Spice Girls-böckerna är RARITETER från 1997.
 


Vi har ju som sagt zero plats att ha pynt på så detta tycker jag var en ytterst kreativ lösning.
 
 
Och detta.
 


Och här är närbild på årets gran! Plastgran och glitter från typ Rusta 200....6 (?), julkulor från Jysks mellandagsrea, donut i present från Lisa. Julgransfoten hittade vi inte (normal grej att tappa bort) så jag fyllde pärlor i ett högt Nalle Puh-glas och satte i granen där och kände mig smart och påhittig som Elsa Billgren tills jag upptäckte att om man så mycket som TITTAR på granen så välter den. Så kom inte hit innan januari, ni får bara se den på bild.Sedan satte jag i kontakten till ljusslingan och det var verkligen ett Ett Päron Till Farsa-moment, jag vrålade "alltsååå KOLLA!" till Oskar och sedan åt vi pepparkakor och såg Harry Potter och jag satt och möz över vilka fantastiska ögon för inredning vi har. Ungefär.