/ Dravel /

Gläntar på gardinen och stirrar ut på gatan med ögon som är rädda för allting som kan hända fast det redan hänt

Vi satt här ikväll och åt pizza när jag plötsligt såg att det brann i fönstret på andra sidan gatan. Så himla himla läskigt, jag och Oskar sprang dit för vi tänkte att de kanske behövde hjälp men så var alla helt lugna och det var inget drama alls men jag blev så så så rädd och bara stod och skakade.
 
Snälla fina människor, lova att ni går min skyddsrond ikväll och alla andra kvällar också.
 
Nu ska jag duscha och sedan läsa (eventuellt börja om på någon Johanna Nilsson) och somna till Mia På Grötö. Livet alltså.
/ Dravel /

Du sa du behövde tid och du hade tid

Jag fick plötsligt en akut längtan efter JD och Jonna och Emelie och andra dalamänniskor som brukade hänga på denna blogg när den fortfarande var rolig.

Gud vad det vore fint om jag bara åkte hem till Dalarna i typ en vecka och alla hade minst en dag ledig till att träffas. Det är så tråkigt att ses över en lunch, det är ju såå hetsigt. Det blir typ bara "hej hur äre okej amen vad har du på gång nurå jaha okej coolt aja meeen vi hörs snart okej ha det fint herrå".
 
Det var så konstigt när jag frilansade och typ skulle träffa Kristian. Efter ett tag började han samla ihop sina grejer och säga att "du, jag måste börja dra mig" och jag ba "jamen gud just det, du jobbar ju...". Jag hade ju all tid i världen, jag hade ju noll tider att passa!
Eller när jag skulle hänga med Johan och han undrade när jag kunde ses och jag frågade "funkar det vid 13?" och han svarade att tyvärr jobbar han till 16 så funkar det efter det kanske och jag liksom "jaha oj, ja det förstår jag ju...".
 
Det är så himla kasst när man själv har såå mycket tid och den andra inte har det. När man bara "jag kan sitta här i sju timmar och äta chokladbollar och prata om genus/Moneybrother/bittra fotografer om jag vill för jag ska ingenstans på hela dagen" och den andra bara "okej nu kör vi den här lunchen men sedan måste jag tillbaka till jobbet som jag ska sitta på i fem timmar till".

Tacka vet jag de där kvällarna i min lägenhet när Emelie satt i fyra timmar och åt chokladbollar och drack saft och pratade om Mediehuset. Eller när jag var hos JD och Anders och deras höns en halv söndag. Eller när jag och Jonna först gick promenad och sedan åkte till vattnet och sedan åt lunch och sedan badade och sedan åkte hem.
 
Åh, vad jag önskar att alla jag kände, inklusive jag själv, kunde styra sin tid precis som de ville. Vilken perfekt värld vi hade levt i då.

 
 
/ Dravel /

What's good

Vad tysta ni är, vänner. Själv sitter jag hemma i min fåtölj som en annan Mia Törnblom och listar grejer som är bra och dåliga.
 
Dåliga saker at the moment:
- Jag fick gå hem från jobbet idag med, håll i er, migrän, yrsel, magont, illamående, snorighet, ont i halsen samt kallsvettningar. (Allt gick ju givetvis över när jag kommit hem och sovit ett tag. LÖNT.)
- Jag fick ett mail idag som var jobbigt att läsa.
- Jan-Olov Andersson som tror att Petra Mede får KONCENTRATIONSSVÅRIGHETER med att leda Eurovision eftersom hon nyss har blivit morsa.
 
Bra saker at the moment:
- Jag har läst så EXTREMT bra böcker senaste tiden! How to be a woman, Sjukdomen, The fault in our stars, Liten parlör för älskande och nu håller jag på med Moa Herngrens Jag skulle aldrig ljuga för dig. Min bästa stund på dagen är när jag kommit hem och ätit och skrivit och fakturerat och sånt och lägger mig i sängen och bara får vända blad i tusen miljarder år.
- Jag köpte en fin mustasch-ring från Glitter i söndags som man blir glad av.
- Lång-Kalle är med i "Kontoret".
- Mailet som var jobbigt att läsa har jag i alla fall velat ha länge.
- Igår sa jag "har du något nummer till hen?" och personen jag pratade med ba "ja vänta lite" som om det äntligen har blivit ett helt naturligt ord.
- Iben Hjejle är tillbaka, nu i "Dicte" på TV4! Det var ju bra, även om jag misstänker att Danmark har femton skådespelare som de går runt på i samtliga serier som produceras. Hon och han Fleming i Lykke är ju med everywhere.
- Ludwig Bell släpper ny singel.
- Fantastiska Lena Sundström börjar på Kalla Fakta! 
- Det är inte ens tre månader kvar tills Håkans platta släpps ("Det kommer aldrig va över för mig", så nära en Alina Devecerski-titel man kan komma utan att vara Alina Devecerski).
 
 
Bra saker överväger de dåliga. Så är det ju oftare än man tror, faktiskt.