/ Dravel /

Åren har nog slitit hårdare på mig

En gång i tiden, typ 2008, handlade den här bloggen mest om musik och festivaler och skivor och låtcitat och musikvideos och jag fick därför pressmail från olika företag som undrade om jag ville ha gratis skivor dvd:s böcker t-shirts och biljetter.
 
Men så gled bloggen mer och mer över till att handla om vardagsliv och genus och sådant där, och så en marsdag 2013 hittar jag plötsligt detta mail i inkorgen.

Jag älskar att åldras. 
 
/ Dravel /

Jag ska vara tyst från och med nu

Alltså, hur gör alla fightande människor? Hur orkar folk ta debatter och diskussioner in real life? Jag fattar det inte.
 
Jag gör det alldeles för ofta och det är inte bra för någon. Mitt nyårslöfte inför 2013 var att bara ta hen-debatten när jag får pengar för det, för jag kommer att gå sönder om jag ska vända och vrida på ett jävla pronomen varje dag. 
 
Jag har inte orken till att diskutera vare sig genus eller andra orättvisor AWAY FROM KEYBOARD längre, det slutar endast och enbart med en av meningarna "alltså alla får göra som de vill" eller "okej men vi tycker ju olika" eller "amen JAG tänker i alla fall inte säga hen!" eller "amen du kan ju blogga om det där" (hände senast idag) eller "men det är ju upp till var och en hur man vill uppfostra barn" och så vidare.
 
Hur gör alla människor som inte har privilegiet att ha stora plattformar där de får SKRIVA, alltså själva på sin kammare formulera ord och tankar och rader som låter bra och övertygande? Hur gör alla fina smarta grymma personer som helt frivilligt tar de här diskussionerna i verkliga livet? Hur orkar människor prata om sånt här när de INTE kan välja att stänga kommentarsfält eller blockera twittrare när det blir för mycket?

Jag fattar det verkligen inte.
 
Från och med nu kommer jag helt enkelt att sitta och hålla käften när någon diskuterar löneskillnader/utseendehets/sexualitet/genus i skolan/prostitution/ochsåvidare. Inte för att jag vill utan för att jag inte längre har något val.

Gör jag något annat så kommer jag nämligen tyvärr att antingen falla ihop eller unleash the fucking fury, och jag vill helst slippa båda.

(OBS OBS OBS: Självklart kommer jag ju fortsätta skriva om sånt här, i alla plattformar jag har. Men att ta diskussioner i verkliga livet, där överger jag er. Jag kan det helt enkelt inte.)
 
/ Dravel /

Stefan Schwarz har kissat på sig!

Idag har jag sett VM-krönikan från 1994!
Från och med nu ska jag inleda varje dag, varje jobbig debatt och varje otrevligt läsarmail med att upprepa Tommy Svenssons mantra:
 
Ta det lugnt, vi vinner detta.