/ Dravel /

- Has anyone seen my engagement ring? - Yeah, it's beautiful!

Den mest sagda meningen på lägenhetsvisningar i Sverige: "En balkong blir ju som ett extra rum".
/ Dravel /

Ja, det är J-O

Reflektioner efter att ha gått på ett tiotal lägenhetsvisningar:
 
Mäklare är min bästa yrkesgrupp eftersom de svarar på allt inom två minuter. Man kan ringa dem när som helst och alltid få svar. Jag förstår inte hur de gör det men jag skänker dem en tacksamhetens tanke varje gång jag pratar med dem.
 
Varje gång jag pratar med en mäklare känner jag mig som Beyoncé! De hjälper oss med ALLT jag frågar om! Eftersom vi tittar på lägenheter som ligger på andra sidan stan tar det oss minst en halv dag att åka på en visning, så jag har frågat om en del privatvisningar när vi ändå är i hoodsen och det går ALLTID att få till!
 
Jag bara "hejhej, jo, jag undrar om det kanske är möjligt men bara om det går såklart att få till en visning på tisdag istället för på söndag för vi hinner inte ta oss dit då?" och de bara "AAABSOLUT FRIDAH VILKEN TID?". Igår var vi på en privatvisning där mäklaren erbjöd sig att SKJUTSA oss till nästa lägenhet för att vi skulle hinna!
 
Den snabbaste vägen till mitt hjärta är , hur sorgligt det än låter, att svara fort. Det hälsosammaste för de flesta är såklart att följa "ha en timme per dag då du går igenom mailen"-rådet som alla stressexperter ger men jag, som har ett jobb som är beroende av att jag får svar på mail, tycker instinktivt om alla människor som svarar snabbt på både mail, telefon och sms.
 
Love all, serve all.
/ Dravel /

"So sorry to reach you on your mobile"? If you don't want to reach me on my mobile then don't call me on my mobile!

Så fort vi har köpt en lägenhet och jag har mer än noll kronor på kontot ska jag köpa en ny mobil.

Min plan är nämligen att den mobil jag har nu ska bli vår HEMTELEFON! För visst kan man väl sätta i vilket kontantkorts-simkort som helst (så länge det passar alltså) till en iPhone 6? 
 
Den mobil jag har nu funkar utmärkt att ringa till men den laddar ur jättefort om den går under 80 procents batteri och den plingar inte alltid till när sms kommer in. Därför är det ju vettigt att använda den till ett enda syfte: Samtal.

Jag ska ha den hemma, liggandes i köket, laddad med ljudet på men utan några appar eller någon datatrafik tillgänglig. Så kan man ha sin vanliga mobil AVSTÄNGD på riktigt – utan att behöva noja för att ens familj och närmsta vänner inte kan få tag på en i en absolut nödsituation. De får bara det nya kontantkortsnumret och så får de lägga in det som "Fridah och Oskar hem", som in the good old days, och så kan de nå en utan att man behöver ha sin vanliga mobil framme!
 
Det borde ju vara en smart lösning i dessa digital-detox-tider: Att ha en telefon som bara ens absolut närmaste kan ringa så man kan stänga av sin vanliga – utan att vara rädd att inte kunna bli nådd in case of riktig emergency.
 
Tänk om 2020-talet blir tiden då hemtelefonen gör comeback! Kom ihåg var ni hörde det först.