/ Dravel /

Och det bästa beviset, jag kan låta luren ligga kvar i jeansen

Man tror aldrig det, men det händer. Efter en vårvinter av andan i halsen och myror i benen och hög puls och sena kvällar och tidiga morgnar och datorn i knäet till tjugotvånollnoll och snöstorm samma dag som Eurovision händer det plötsligt: Helgen när man inser att man är i fas.
 
Man hjälper moster B Kate Caesar att flytta. Man upplåter en luftmadrass i köket till sin syrra som kommer hit och man låter henne inreda ens balkong och man åker till Ikea (märk väl, man åker FRIVILLIGT till Ikea) och köper kuddar och växter och krukor och placerar ut allt på sin två kvadratmeter stora uteplats. Man åker till moster B Kate och Caesar och hänger på deras altan, spelar fotboll, åker till badplatser och ser på Youtube och framförallt: Man låter telefonen ligga inne medan man tittar på när kusinerna springer i vattenspridaren i trädgården.
 
Och så inser man äntligen att visst, jag kanske kan kolla min mobil men det är faktiskt lördag så om någon skulle ha skickat så har de överseende med att inte få svar med vändande mail. Folk kanske har annat att tänka på än mig, folks värld kanske inte kretsar kring att Fridah Jönsson svarar inom tio minuter.
 
Så man lägger sig på balkongen och läser Mina drömmars stad istället.
 
/ Dravel /

Och tårarna, snart kommer tårarna

Alltså shit vilket inlägg av Elsa Billgren! Något av det starkaste hon någonsin skrivit.
 
Sedan Ariana Grande-nyheten igår har jag varit en centimeter från tårarna hela tiden och den här texten gjorde ju inte direkt känslorna mer stabila. Det finns så många personer som jag inte träffat men som jag ofta och så ovanligt innerligt tänker på att jag vill att ALLT ska gå bra för, utan ett uns avundsjuka vill jag att de ska få allt märk väl ALLT de någonsin kan önska sig.
 
Elsa Billgren är en av dem, Therése Lindgren en annan och Lily Allen en tredje.
 
Jag vill att alla deras drömmar ska uppfyllas och att livet ska vara snällt mot dem. Det är ju inte för mycket begärt, kan jag tycka.
/ Dravel /

Någonting måste hända, nu måste någonting hända

En dag - eller kväll - inom en ganska snar framtid KRÄVER jag tid att:
 
- Sova på balkongen i min nya solsäng (jag har köpt en solsäng, utlys flaggdag!!!)
- Se andra säsongen av Black Widows
- Gå kvällspromenad eller åka på kvällscykeltur i Wobro
- Spela Rayman Legends
- Rensa ut i min tidningslåda
- Lägga klart pärlplattan jag påbörjade i februari
- Läsa Mina drömmars stad (gärna hela serien men först bara andra boken, alla andra måste jag köpa)
- Börja följa Glappet och Skeppsholmen på Öppet Arkiv (vilken av dessa är bäst?)
- Gå på vattengympa igen
- Måla naglarna i mönster igen
- Äta glass och se GW:s mord utan att tänka "mailen mailen mailen"
 
Och det är ju alltid intensiva dagar såhär i slutet av maj (vilket Jonatan Unge påpekade redan 2012), men år 2017 tar nog priset.
 
Om mindre än två veckor är det juni. #kämpajohanhult, som Madde hade sagt.