/ Dravel /

How do you sleep at night?!

- Näe vad obehagligt detta var. Hur kan folk som jobbar på myndigheterna leva med att utsätta människor för det här?
 
- Jag lyssnar för tillfället på fyra låtar på repeat: "Släpper allt" med Linnea Henriksson, "Psalm för skolgårdar" med Oskar Linnros, "Fy faen" med Hkeem och "City Lights" med Blanche. Varje dag. Detta är faktiskt ett stort framsteg under våren 2017 för fram till nu har jag endast lyssnat på "Kommer hända" med Säkert!. Varje dag.
 
- Just nu läser jag Mina drömmars stad och känner att visst, det var säkert lite segt och tråkigt för dem att behöva riskera livet och stjäla en femöring för att få åka Katarinahissen när de skulle hem på kvällen från sina sextontimmarspass på tvålfabriken men alltsåååå jag som jobbade i deras hoods i fem månader i höst undrar ju om någon tänkt på hur det känns att gå uppför Klevgrändsbacken med både datorväska och hälsporre? NEJ JUST DET. 
 
- På torsdag ska jag: Gå på bokfrukost, åka till NK, köpa en läppenna, baka chokladbollar och äta hos Frans. Är jag Michaela Schiller?
 
- I helgen ska jag: Ha picknick med Sophia i Vasaparken, den andra på tre veckor. Är jag Sandra Beijer?

/ Dravel /

Och det bästa beviset, jag kan låta luren ligga kvar i jeansen

Man tror aldrig det, men det händer. Efter en vårvinter av andan i halsen och myror i benen och hög puls och sena kvällar och tidiga morgnar och datorn i knäet till tjugotvånollnoll och snöstorm samma dag som Eurovision händer det plötsligt: Helgen när man inser att man är i fas.
 
Man hjälper moster B Kate Caesar att flytta. Man upplåter en luftmadrass i köket till sin syrra som kommer hit och man låter henne inreda ens balkong och man åker till Ikea (märk väl, man åker FRIVILLIGT till Ikea) och köper kuddar och växter och krukor och placerar ut allt på sin två kvadratmeter stora uteplats. Man åker till moster B Kate och Caesar och hänger på deras altan, spelar fotboll, åker till badplatser och ser på Youtube och framförallt: Man låter telefonen ligga inne medan man tittar på när kusinerna springer i vattenspridaren i trädgården.
 
Och så inser man äntligen att visst, jag kanske kan kolla min mobil men det är faktiskt lördag så om någon skulle ha skickat så har de överseende med att inte få svar med vändande mail. Folk kanske har annat att tänka på än mig, folks värld kanske inte kretsar kring att Fridah Jönsson svarar inom tio minuter.
 
Så man lägger sig på balkongen och läser Mina drömmars stad istället.
 
/ Dravel /

Och tårarna, snart kommer tårarna

Alltså shit vilket inlägg av Elsa Billgren! Något av det starkaste hon någonsin skrivit.
 
Sedan Ariana Grande-nyheten igår har jag varit en centimeter från tårarna hela tiden och den här texten gjorde ju inte direkt känslorna mer stabila. Det finns så många personer som jag inte träffat men som jag ofta och så ovanligt innerligt tänker på att jag vill att ALLT ska gå bra för, utan ett uns avundsjuka vill jag att de ska få allt märk väl ALLT de någonsin kan önska sig.
 
Elsa Billgren är en av dem, Therése Lindgren en annan och Lily Allen en tredje.
 
Jag vill att alla deras drömmar ska uppfyllas och att livet ska vara snällt mot dem. Det är ju inte för mycket begärt, kan jag tycka.