/ Dravel /

Come on and take my hand

Okej hipstervänner, känner jag verkligen INGEN som vill se Alcazar på allsångens extratimme den 28 juli? Och känner jag verkligen INGEN som vill se deras shåw på Hamburger Börs i höst?
 
Note to self: Måste bli kompis med folk som uppskattar riktigt bra disco.
 

(Fun facts om denna myz-bild på mig och Magnus Carlsson från Rommetravet i Borlänge 2003: Jag var tio och gick på konserten med mamma, Lisa, Stefan och en hemmagjord skylt med den mycket påhittiga texten "I've been Alcazarized". Alcazar headlinade och Mando Diao spelade också under kvällen, men vi hade ingen aning om vilka de var och trodde att de var typ ett lokalt coverband och stod och ba "hahaha amen ska vi inte köpa en MANDO DIAO-TRÖJA rå hahahaha". In our faces.)
/ Böcker /

Vi följdes åt till våra drömmars stad, vind i håret och vår sikt låg klar

Vintern 2011-2012 hetsade mamma om att jag borde läsa "Mina drömmars stad"-serien av Per Anders Fogelström. Jag började på den första boken, men en kombination av helt enorm vintertröttma och opeppigt livspussel gjorde att jag inte kunde ta till mig den helt och fullt utan la ner den efter att ha läst en fjärdedel. 
 
 
Men nu precis innan jag gick på semester bestämde jag mig för att läsa färdigt boken, och jag kan summera den med att jag är väldigt nöjd med det beslutet. Boken handlar om Henning som kommer till Stockholm som tonåring för att få ett lyckligt liv. Berättelsen följer honom, hans familj och hans rumskamrater i arbetarklassens Stockholm och skildrar hur de försöker få en någorlunda stabil tillvaro mitt i trångboddheten, fattigdomen och alkoholismen.
 
Det är ju fullständigt meningslöst för mig att beskriva mer vad den här boken handlar om, för det är detta handlingen kretsar kring och det är detta som gjort serien till en sådan klassiker, och om jag skulle mala på i hundra år om varför jag tycker att den är så bra så skulle det låta som en värdelös recension skriven av en femtonåring på Mimersbrunn.

Så jag meddelar helt enkelt att tack vare alla miljöbeskrivningar av gator och platser som finns kvar idag och tack vare de detaljrika skildringarna av vardagen i 1800-talets Stockholm får "Mina drömmars stad" fyra av fem bandanas.
/ Dravel /

I can't get that trumpet out of my head

Nu har jag haft Empire of The Suns "Walking on a dream" på hjärnan i exakt tre dagar. 
 
Hur ska detta sluta?