/ Dravel /

She said "do you love me?", I tell her "only partly, I only love my bed and my mama, I'm sorry"

Vi börjar komma på plats i nya läggan! Packar upp och plattar kartonger, går ut och slänger fulla Ikea-kassar med tidningspapper och svettas arton liter per dag.
 
Saker jag är #blessed med:
 
- Ett sovrum.
Vi har liksom ett SOVRUM! Med fönster mot en tyst innergård så man hör inte ett smack av biltrafik på dagarna. Det är helt sjukt att alla de här rummen är våra, det känns som att jag bor på Drottningholm.
 
- En 180-säng.
The loftsäng days are over. Efter sju år av att klättra upp och ner för en stege kan vi nu sova på 180 centimeter LEVNADSEFFEKTIVITET. Jag har legat som ett X på nätterna because I can och imorse när jag bäddade med vårt nya mintgröna överkast ("det är samma nyans som soffan i Svensson Svensson" har jag beskrivit det som när jag hetsat om det till alla i vår omgivning) tänkte jag bara att nå smiler livet. 
 
- Ett badkar.
Om två månader är det höst och hockeyn är igång och då, DÅ, är det jag som retirerar till badkaret med ett par böcker och ett gott badskum. Och badsalt. Och badoljor. Mmmmm. Finns det fortfarande badkulor eller dog det ut 2003? Varje fredag i slutet av 90-talet åkte jag och mamma till parfymeri Linnea i Leksand och så köpte jag en badkula i form av en delfin eller stjärna som kostade cirka fem kronor, så hade jag i den i badkaret på kvällen och där smälte den och utsöndrade någon sorts olja som luktade såå gott. Måste forska i detta för jag ser aldrig badkulor längre. Gissa om jag ska gå loss på Lush i vinter.
 
- En diskmaskin.
Vi har diskmaskin! Jag RYSER av lycka varje gång den går igång. Ska dock försöka att inte köra den för ofta för det känns ju inte direkt rimligt att bidra mer till vattenbristen än nödvändigt.
 
- Alla som vill hjälpa oss med detta. 
Vårt NÄTVERK som hjälper oss leta möbler på Clas Ohlson, skruvar fast gardinfästen, sätter upp lampor i köket, skjutsar oss till Ikea och slänger skräp på tippen. Jag förstår inte hur vi kan ha fått så många människor i vårt liv som orkar lägga en 32-plusgradig semestervecka på att styra upp vårt hem. Tror det var detta när The Carters sa att this is what we're thankful for.
/ Dravel /

Nu bygger vi ett nytt hem, startar upp och börjar om

Vi ska lämna lägenheten snart.
 
Den 28 augusti 2011 firade jag och Oskar vår treårsdag med att jag flyttade in här och han bodde kvar i Leksand eftersom hans jobb gjorde att han inte kunde flytta förrän ett halvår senare. Det jag mest kommer ihåg från inflyttningsdagen är att det var varmt och att vi på kvällen upptäckte att jag hade glömt fjärrkontrollen till TV:n i Leksand.
 
Och nu ska vi åka härifrån. Stänga dörren. Låta någon annan skapa ett liv här.
 
I den här lägenheten har vi bott i sju år.
 
Här har Martin och Linnea Schibbye varit på middag.
 
Här grät jag redan i hissen den där dagen när allt rasade på samma gång, 4 september 2012.
 
Här har vi haft så många mellokvällar och På spåret-kvällar och kycklingmiddagar med Sophia att jag inte kan räkna dem.

Här sov Alessandro över utan att vi hade träffats live först, vi var bara twitterpolare, och jag gick ner och hämtade honom vid tunnelbanan när han kom till Stockholm för att vi båda var bjudna på en fest men vi pratade och pratade och pratade så mycket att vi aldrig gick dit.
 
Här sov Frans över när vi skulle vara med i Gomorron Sverige tillsammans för att jag vägrade åka dit själv.
 
Här åt vi middag när Petter blev en timme försenad eftersom "det tog ju lika lång tid att åka hit som att flyga till Paris".
 
Här sov jag på golvet framför kaminen den där vintern när jag hade så ont i varenda muskel i hela kroppen att sängen var för mjuk.
 
Här intervjuade jag och Caro Lisa Bjärbo till Minnet Fullt.
 
Här läste jag 36 böcker på en sommar.

Här har jag ätit nattmackor med yoghurt efter hundra olika Pride, Popaganda, fester, bokmingel och Birds-events.

Det finns så många historier som hänt på dessa 42 kvadrat.

Badrummet där jag slog huvudet i duschkranen så att vi fick åka till Sankt Görans dagen efter.

Loftsängen där jag vaknade och fick veta att Kristian var död.

Köket där jag värmde vetekudden som började brinna i mikron.

Balkongen som jag och Lisa äntligen inredde och som blev mitt eget rum förra sommaren.
 
Vardagsrumsgolvet som jag flämtande kastade mig ner på under löparvåren när vi sprang Västerort runt varje kväll.
 
Och nu ska någon annan bo här. Vi ska bygga vår nya värld i en helt annan lägenhet på en helt annan våning i ett helt annat hus i en helt annan del av staden.

Jag sa till den nya ägaren att "jag tror att du kommer att ta väl hand om den". Det måste hon göra.
 
Den här lägenheten har varit med om alldeles för mycket för att bli bortglömd.
/ Dravel /

You go, girlfriend!

Ord och uttryck jag aldrig kommer att kunna använda:
 
- "Pga" berättelse.
Alltså inte "tåget är sent pga signalfel" utan "är så trött pga var vaken uppe hela natten" eller "vill göra slut med min pojkvän pga börjar känna att vi inte passar ihop längre". Nu är ju det allmänt vedertagna begrepp men för mig blir det tyvärr inget annat än twitterspråk 2011 och det får jag rysningar av att bara tänka på.
 
- "Fittbärare/kukbärare".
JA JAG HÅLLER MED OM att det är bra att dessa ord vidgar begreppen om vad det innebär att vara kvinna respektive man, jag skulle bara vilja ha något smart som även vi pryda 1800-talsmänniskor också kan säga!

- "Svingod".
Det ligger bara aldrig rätt i munnen när jag ska säga det? Ingen verkar använda det här ordet lika ofta som Flora Wiström och eftersom jag aldrig kommer att bli lika cool som hon är det ju ingen idé.
 
- "Grymma brudar".
Helt enkelt för att det kidnappades av människor jag jobbade med som i praktiken inte verkade tycka att några brudar alls kunde vara grymma och därför gick det inflation i begreppet för mig.
 
- "O-nice".
Att kalla saker för "nice" är ju svårt nog!
 
- "Medis".
Jag är inte tillräckligt mycket stockholmare än för att på ett avspänt sätt kunna prata om Medborgarplatsen som Medis. Vilket ju är fullständigt logiskt eftersom jag i övrigt befinner mig i Vällo, Hässlo, Fruis, Höis och Thorilds.