/ Dravel /

So much for bleached nostalgia

Jaha här satt jag och hängde på Öppet Arkiv och hittade Allsång på Skansen från 2003.
 
Först blev jag helt nostalgisk av detta Alcazar-avsnitt. Jag och Lisa var med Cici och Johan på Parken Zoo den här dagen och jag ville att vi skulle hetsa hem så vi hann se allsången för trots att vi skulle spela in det på VHS (!) så vägrade jag missa.
Sedan blev jag ännu mer nostalgisk av att Håkan Hellström är med i samma avsnitt. Med Timo Räisänen, dessutom! (För att inte tala om Robyns medverkan! "Oh baby" blev aldrig en lika stor hipster-hit som "Fembot".)
 
Och så detta: The Ark spelar "Calleth you cometh I" 2003. I utsvängda vita jeans! Så himla vackra tider det där var.
 
Dessa tillbakablickar alltså. Är de verkligen bra för en? Jag är högst tveksam.
 
Så nu blir det Lucas-myz istället. All day all night till lördag. Planer: Se film, äta pizza, "vara i lägenheten och mysa". 
Herrå.
/ Dravel /

Vi marscherar in hand i hand även om du är från ett annat land

Igår grät jag till Nymo när Panetoz framförde sin VM-låt "World clap". De var så glada och Tilde de Paula bölade typ också och det var pure magi.

Idag och igår har jag lyssnat nonstop på den. Den är zumbavänlig, somrig, handklappig, extremt lätt att sjunga med i och framförallt är texten så sjukt bra. "Tillsammans är den nya trenden"! Jag har inte ens ord för att förklara hur mycket jag älskar den.
 
Och idag höll jag på att börja gråta till Eminems "Headlights" där han ber om ursäkt till sin mamma! Jag är eventuellt sist på bollen men jag har inte hört den förrän nu och jag blev helt golvad av hans ord.

"But I'm sorry, Mama, for "Cleaning Out My Closet" at the time I was angry, ri
ghtfully maybe so, never meant that far to take it though, 'cause now I know it's not your fault and I'm not making jokes, that song I no longer play at shows and I cringe every time it's on the radio".

Förra veckan skilde sig Svenne och Lotta och man gav ju upp hoppet om evig kärlek. Att Eminem förlåter Debbie är däremot ett tecken till alla oss som slaviskt läste Okejs "allt du inte visste om Eminem"-artiklar (som var med i typ varje nummer) och förfasades över hur i hela helvete hans mamma bara kunde överge honom och Hailie Jade, ett tecken på att allt går att förlåta.
 
Panetoz och Eminem. Allt man behöver för att lära sig något här i livet.
/ Dravel /

And it's gonna hurt like hell

Snart ska jag och Oskar ut och springa. Det här blir min första runda sedan augusti. Det är måndag, tolv grader, blåsigt och mörka moln ute.
 
Det är otroligt vad kärlek kan få en att göra.