/ Dravel /

Kom in, kära vän, hela min fucking telefonbok är här ikväll

Igår var som sagt Petter och Sophia här på middag! Det som jag hade tänkt skulle bli typ Mia på Grötö eller c/o Fridah & Oskar spårade i någon form av roast. Vi kan väl säga som så att det blev, eh, ganska informellt.


Kvällens diskussionsämnen i urval: Riche, min ständiga ångest över att folk ska vara arga på mig, kontorsfester, Colin.se, Tsatsiki-soundtracket, svåra "konstnärstyper".Förra veckan när mamma och pappa skulle hit hade jag fått instruktioner om att köpa vin! Jag var helt nervös, fattade inte om det här skulle stå bland lådvin eller rödvin och var asrädd för att köpa fel (jag ba "finns det typ olika versioner av samma vin eller hur vet jag att det inte blir FEL?") och hade med bild på förpackningen PLUS länk till Systembolaget.se, och allt blev rätt! Därför tyckte Petter att jag skulle ta en pose-bild med förpackningen.
Surt om jag blir utesluten ur UNF på grund av detta, men jag var så nöjd med att ha lyckats med mitt uppdrag.

 
Sedan fortsatte Petter ta bilder eftersom "du har ju gått på Arenans catwalk i Falun". När jag såg ut som ett frågetecken sa han att "jamen de har ju typ någon röd matta där utanför?", och det har han ju i och för sig rätt i, vilket jag helt glömt bort. Extremt roligt.
(Dessutom kan ni få se min Pam-i-The-Office-frilla.)Då och då fick vi ta paus för att gå in till soffan och myza med Ulla som också var med.Men ibland kom hon ut och socializade med oss andra.


"Jaa, nu vet inte jag riktigt hur det här blev, Viveka" säger Mia Skäringer i ett Mia & Klara-avsnitt. Ungefär så känner jag angående slutet på kvällen. Efter hetsiga fyrtiominutersdiskussioner om att "dra vidare" kände jag "det där får ni reda ut själva" och läste Gustav Fridolin istället. (Det höll i cirka tio minuter, sedan hetsskickade jag att "NI MÅSTE SKICKA NÄR NI ÄR HEMMA OKEJ?!?!?!". Kalla mig gröna linjens FRA.)

PS. Rubriken är från Min Click med Petter (ej samma som på bilderna). Det är högst intressant med den raden, för det var exakt så det var igår. Det här är de enda människor jag träffar på dagarna: Min chef, min sambo och min bästis. Sedan var mamma med på länk från Leksands match, och där var väl samlingen komplett. Detta KONTAKTNÄT man har alltså.
PS2. Alla dessa bilder är tagna när grönpepparkycklingen är uppäten och undanplockad. Vi serverade alltså inte enbart vin och vatten. 
/ Dravel /

Han kan allas namn och säger hej varenda morgon

Igår sa Oskar att "du vet att det här är ett upplägg för ett sitcom-avsnitt va?".

Vad han pratade om? Jo, att jag bjudit hem min chef på middag! Petter kommer hit på kycklingmyz ikväll, han och Sophia ska hit till stationen väster om Johannelund (ÄLSKAR Linda Piras och Stors "Mitt folk") och äta grönpepparkyckling och BARA VARA.

Det är så himla mycket Vänner över denna kväll. Och det tackar man ju inte nej till.
/ Dravel /

Kom och se Herkules på G

I helgen plattade jag mitt hår. Det händer cirka en gång i halvåret eftersom det tar minst en timme att få någon slags rätsida på dessa lockar.
 
Just nu håller jag på att spara ut håret. Jag pratade ju om att jag ville ha samma frilla som Miss Li, men nu tror jag till och med att jag tagit planerna ett steg till. För när jag gick igenom min dvd-hylla hittade jag seriöst den EXAKTA BILDEN av hur jag vill ha mitt hår.

Rätt färg, rätt stil, rätt längd. Min nya frisyr-förebild: Meg i Herkules. PS. Fast när jag tänker efter är nog Meg en förebild på en massa andra sätt. Hon är ju en av de mest feministiska karaktärerna av alla Disney-filmer. Hon suckar ironiskt när Herkules ska rädda henne ur livsfarliga situationer, på denna bild fnyser hon sarkastiskt "hejdå superpojken" och hon vägrar vara en ung mö i nöd. Den här bilden vill jag göra som gif och lägga in som autoreply i alla kommentarsfält där folk kommenterar utseende och etnicitet istället för åsikter.

Synd bara att Disneys proportioner på kroppar är märkligare än märkligast. Där ligger Ralph Laurens Filippa Hamilton-retuschering i lä.