/ Dravel /

You go, girlfriend!

Ord och uttryck jag aldrig kommer att kunna använda:
 
- "Pga" berättelse.
Alltså inte "tåget är sent pga signalfel" utan "är så trött pga var vaken uppe hela natten" eller "vill göra slut med min pojkvän pga börjar känna att vi inte passar ihop längre". Nu är ju det allmänt vedertagna begrepp men för mig blir det tyvärr inget annat än twitterspråk 2011 och det får jag rysningar av att bara tänka på.
 
- "Fittbärare/kukbärare".
JA JAG HÅLLER MED OM att det är bra att dessa ord vidgar begreppen om vad det innebär att vara kvinna respektive man, jag skulle bara vilja ha något smart som även vi pryda 1800-talsmänniskor också kan säga!

- "Svingod".
Det ligger bara aldrig rätt i munnen när jag ska säga det? Ingen verkar använda det här ordet lika ofta som Flora Wiström och eftersom jag aldrig kommer att bli lika cool som hon är det ju ingen idé.
 
- "Grymma brudar".
Helt enkelt för att det kidnappades av människor jag jobbade med som i praktiken inte verkade tycka att några brudar alls kunde vara grymma och därför gick det inflation i begreppet för mig.
 
- "O-nice".
Att kalla saker för "nice" är ju svårt nog!
 
- "Medis".
Jag är inte tillräckligt mycket stockholmare än för att på ett avspänt sätt kunna prata om Medborgarplatsen som Medis. Vilket ju är fullständigt logiskt eftersom jag i övrigt befinner mig i Vällo, Hässlo, Fruis, Höis och Thorilds.

#1 / / Anonym:

Säg Snipp/snoppbärare då? Svårare än så behöver det inte vara! :)