/ Dravel /

En sommar igen, kanske någon vecka på landet, kanske någon helg i en storstad söderut

Semestern hittills i siffror:
 
- 15 – antalet minuter det tog innan vi satt vid ett bord på glass-meckat Smultronstället i Söderköping och som därmed utgjorde grunden för att jag vill tilldela personalen någon sorts diplom eftersom kön var, för att citera barnets favoritlåt, från gatan upp till HALLEAAAANNN!
 
- 29 – antalet år jag levt lycklig utan att smaka romtryffel, som ingick i min glass och som efter varje tugga visade sig smaka sämre (obs detta förstörde inte på något sätt glassen som var mycket värd både hypen och pengarna).
 
- 1271 – antalet människor som Facebook-gillar restaurangen Vi &Ni i Söderköping vilket är så konstigt eftersom det borde vara tiodubbelt så många då deras surdegspizzor som vi tog upp till hotellrummet när tågresan, promenaderna, glassköandet, lekplatserna, barnportionsmiddagskäkandet, läggningen och duscharna var avklarade var HIMMELSKA. 
 
- 1000 – antalet frågor jag har till John Ajvide Lindqvist efter att ha läst ut hans mycket roliga, smarta, krypa-under-skinnet-skrämmande "Verkligheten".
 
- 17 – antalet timmar i sträck det regnade i fredags när jag och mamma skulle se The Ark i Dalhalla på kvällen. Peppen började sina lite under eftermiddagen men så fort det började och den helt oväntat PERFEKTA låtlistan ("Deliver us from free will"! "Have you ever heard a song"!) inleddes försvann samtliga väderförhållanden ur radarn direkt.
 
- 6 – antalet nyinköpta chokladbollar (plus en Festis) vi fick vaska i säkerhetskontrollen innan vi gick in eftersom det tydligen inte föll under definitionen "lättare snacks" som var tillåtet enligt hemsidan ("det finns kiosker" inne på området they said, men för alla oss som ville dricka något annat kolsyrefritt än vatten som kostade 39 kronor styck hjälpte det tyvärr föga).

- 1 – antalet My Little Pony-stall
 från min egen barndom hos Ulla och Berra som Cici sparat och ställt fram till dottern när vi skulle komma och jag blev helt golvad av att det fanns kvar, bevarat intakt i samma hus som för tjugofem år sedan, och att jag nu fick leka med det igen fast med mitt eget barn.
 
- 49589 – antalet "smågubbar" – som det hette när vi var små men säkert heter något tydligare nu, alltså Mumin-figurer och "nallar i påse" och hundar i påse som är typ tre centimeter höga i plast som man bara... leker med – min syrra grävde fram från vinden och därmed hade dotterns sysselsättning kittad och klar på nolltid. 
 
- 20 – antalet minuter marionetteatern "Godnatt alla monster" pågick på Barnteaterveckan i Leksand som jag och barnet besökte medan jag satt och njöt av att sådana här satsningar EXISTERAR.
 
- 2 – antalet gånger jag och Oskar åt UTE SJÄLVA! Först middag på Sjövillan i Rättvik och sedan frukost på Gårdscaféet. Helt otroligt.
 
- 28 – antalet plusgrader det var dagen när vi målade listerna på farstun (fast vilket inte spelade så stor roll eftersom jag fick låna Johans t-shirt och Lisas gamla Umbro-fysträningsshorts från 2002 och att få gå omkring i lånade gamla kläder hemma är någonstans den optimala, men oväntade, tryggheten).
 
– Ungefär 10 – antalet höns som stod och hälsade på oss på Sjugare Bed & Breakfast.
 
- 3 – antalet fika-items en fågel hann komma och lägga rabarber på när jag en dag var själv på ett gårdscafé med barnet och skulle gå och beställa en ny glass åt henne eftersom hon ångrade sitt val vid bordet och vi lämnade platsen en sekund och såg 1 st kanelbulle, 1 st chokladboll och 1 st jordgubbsbägare vaskas för vinden på grund av att en skata tyckte att det såg lika gott ut som vi.
 
- 2000 – antalet kronor jag och Lisa sålde kläder och böcker för på BAKLUCKELOPPISEN i Rättvik som hon bokat in en plats på! En heldag med min syrra, på en grusplan där mina gamla Beyond Retro-klänningar och Nick Hornby-böcker fick nya ägare, det var magiskt.
 
- 0 – antalet gånger jag längtat tillbaka till vardagen.