/ Dravel /

I should be playing in the winter snow, but I'ma be under the mistletoe

Frågor jag ställt mig i helgen:
 
- Hur lång tid kan det ta att julpynta 63 kvadratmeter? Svar: TUSEN ÅR, tydligen. Men när det till slut var färdigt i fredags och jag satte mig i soffan i julpyjamas som väntat i fyra veckor, med skinande rena golv, tända ljusslingor, klädd och pyntad gran och lussebullar och praliner på bordet bredvid årets röda doftljus, och tog första tuggan av årets första chokladtomte i samma sekund som Kristian Luuk jublade "JAAAAA!" medan På Spåret-introt tonade ut, då KAN jag ha vrålat "ååh ALLTSÅÅÅÅÅÅ!". Är dessa sekunder mina bästa på hela året? Eventuellt.
 
- Hur vill jag fira min 30-årsdag nästa år? Jag och syrran började prata om detta och jag stod helt handfallen, för vad kan man antingen önska sig av andra eller själv köpa/göra när man fyller 30? Allt jag vill ha nu är en miljon kronor i presentkort på Coop, men är det en tillräckligt minnesvärd grej att sikta mot? Jag vet inte, jag.
 
- Vilka är Kompisbandet? Det föll sig så att dottern SJÄLV började LÄRA UT rörelser till en dans igår, som vi bara kunde härleda till att de lyssnar på Kompisbandet på föris. Så jag startade dem på TV:n och hon kunde alla steg och rörelser till låtar jag knappt själv kunde! Är Kompisbandet 2020-talets Mora Träsk? Mycket talar för det.
 
- Är Come All Ye Faithful samma låt som Härlig är jorden?! I måndags väste jag "OOOOH vad snyggt med den lå-TEEEEN!" när vi såg Knutby och (SPOILERVARNING) Sindre bara gick ut ur Saras rum, drog fram verktygslådan utan ett ord och och fortsatte gå, medan ett försiktigt pianoklinkande av Härlig är jorden spelades. Under nämnda pynt-session lyssnade jag på Jul i Betlehem och det slog mig att de är ju... lika.
 
– Hur mycket tid måste man avsätta för att titta igenom hela utbudet på Disney +? Oskar skaffade det i helgen och jag ville se om det fanns någon bra just Disney-film. Som om det inte fanns nog med sådana råkade Disney+ vara DEN ENDA streamingtjänst jag hittat som erbjuder "Älskling, jag krympte barnen". Hello trettonhelgen, I'm waiting for you.
 
- När ska folk sluta kokettera med att de gillar reality-TV? Nu hörde jag en podd där en intervjuperson pratade om att se Paradise Hotel och ursäkta sig för det, men då får istället JAG be om ursäkt för det är ju femton år sedan den typen av TV hade dåligt rykte! MEN det är också tio år sedan man kunde komma med "nya smarta perspektiv" och skarpa genusanalyser av Bachelor och reality-såpor och dejtingprogram, nu är det ju varken coolt, pinsamt eller kontroversiellt. Bara FULLSTÄNDIGT OINTRESSANT.
 
- Är en normal, fysisk reaktion på informationen om att Linda Bengtzing ska vara med i Melodifestivalen 2022 en lättnadens suck och ett lugnt leende till följd av vetskapen att trots pandemier och regeringskaos finns det något beständigt som inte förändras ett dugg? Jag tror det.