/ Dravel /

Ooooh, vilket party!

OKEJ. Egentligen har jag som regel att inte skriva om så många Birds-artister i mina blogginlägg/krönikor eftersom det har känts
1) köpt
2) orättvist mot alla artister som inte är just den jag lyfter upp.
 
MEN. Så sa Petter en morgon i höstas att "du, Carl Carlsson vill att du ska premiärspela hans singel på din blogg", och jag trodde att han drev med mig. Men Carl var hundra procent seriös, och efter att jag sagt att "alltså jag har typ tre läsare så du får inte förvänta dig något" var han fortfarande peppad, och egot här kände mig så bekräftad och sedd att jag inte såg någon anledning att backa.
 
I alla fall. Carl är en av de roligaste artister vi jobbar med. När jag träffar honom tenderar vi att antingen prata om Beverly Hills, Skilda världar, Sunes jul eller andra 90-talsreferenser, och som om inte det vore nog har jag ett extra gott öga till honom efter en sommarfest på kontoret då jag, när den höll på att ta slut, gick och städade undan tomma ölburkar och Carl var den enda som frågade om jag behövde hjälp (<3).

Jaja, NOG OM MIG. Carl har tidigare släppt albumet "Ärla Eurasien" plus ett gäng fina singlar (som man kan lyssna på här), och nu är han tillbaka med en ny peppig singel vid namn "Juniregnet"! Alla som läser denna blogg vet att jag är väldigt dålig på att beskriva sound och sådant med musikaliska termer, det enda jag kan formulera är att "Juniregnet" har en mycket mysig "Havet är djupt"-vibb, så Carl själv får berätta om denna fina singel:
 
"Det är svårt att skriva något om en låt utan att på något sätt avromatisera den. Juniregnet har blivit till bit för bit under de senaste tre åren. Grunden, det vill säga gitarr-rytmen och flöjtslingan kom först. Det var på den tiden jag fortfarande jobbade i butik och hade en kund som var och kollade på en bombarjacka i blå mocka. Hon spred en sån energi att jag kom i skaparhumör i flera dagar. Jag hade just köpt en tin whistle och satt i min lägenhet och provspelade den. Melodin i Juniregnet var det första jag lärde mig spela och så hade flöjten uppfyllt sitt syfte och jag har knappt spelat på den sen dess. Sen försökte jag pynta ihop någon text om den här blå mockajackan men det blev inget bra och låten blev liggandes ett tag. Juniregnet är en Township Jive, en genre som växte fram i Sydafrikas kåkstäder under apartheid.
 
Allt ordnar sig är ännu äldre. Den blev nog till i början 2010. Jag var arbetslös och bodde hos mina föräldrar och hade sökt ett jobb jag verkligen ville ha, så texten handlar väldigt abstrakt om väntan på svar från en arbetsgivare. Men jag översatte det till situationer där man till slut tagit modet till sig och skickat ett sms eller något till en person och förklarat vad man egentligen känner för den. Innan man får svar på ett sånt meddelande kan man ju så gott som förlora vettet. 
 
Tanken med SS16 är att släppa tre singlar under våren, var och en med A- och B-sida. Det mesta är låtar som legat ett tag med en känsla av ”inte-riktigt-klart-än”. Jag bestämde mig för att det nog aldrig blir helt klart, och på min hårddisk gör låtarna ingen nytta längre. Jag vet inte, kanske är jag så rädd att misslyckas att jag inte gör någonting alls istället. Vilket i sig är ett klassiskt misslyckande. När jag insåg det bestämde jag mig för att rensa garderoben så jag kan gå ut och shoppa livet ur mig igen."
 
SÅÅ mina damer och herrar och allt däremellan, för första gången någonsin i världshistorien eftersom den släpps på alla digitala plattformar imorgon den 1 mars, jag ger er: CARL CARLSSONS NYA SINGEL "JUNIREGNET"! Lyssna och förälska er!
 
 
 
Detta inlägg är alltså ett - mycket osponsrat - samarbete med Birds Will Sing For You.