/ Dravel /

You grew up by playin' the valley so wild

I förrgår sa jag tack till en tjej som hette Amanda som hjälpte mig med en grej, varpå jag direkt kom att tänka på detta klipp här nedanför eftersom Tallest på 03.01 säger "Thank you so much Amanda!" så himla... innerligt.
 
I år är det tio år sedan jag såg Tallest på Seasidefestivalen i Falun, stod i signeringskö till honom på KUPOLEN under P&L (tider det) och sedan avslutade året med att skriva att han hade total hybris för att han inte ville låta mig intervjua honom när jag praoade på DT (han hade intervjuats av DT två veckor tidigare och hade därmed ett ganska giltigt skäl till att tacka nej, men det tog jag inte hänsyn till då).
 
I alla fall. Det är tio år sedan det hände, och nu är min fråga: Vem, jag undrar VEM, är Leksands nästa Tallest Man On Earth? Leksands musikscen har kanske inte varit en aldrig sinande ström av ostoppbara stjärnskott men Stiko, Tallest och Pauline Skött och gänget har i alla fall funnits och banat väg, men nu tycker jag mig aldrig höra om nya akter längre.
 
Det KAN bero på att jag inte längre bor i bygden och därmed inte vet vilka som spelar på Brandmannen eller får avsluta lunchkonserterna i Skolgatan-cafeterian (huuu lunchkonserterna i Skolgatan-cafeterian, all respekt för alla som framträdde men det var ju inte en jättevärdig lokal), men om någon superstar är på frammarsch brukar man ju få reda på det ändå.
 
Någon ny 00-talist måste bli nästa stora grej så det finns något mer än mediokra hockeyspelare och knäckebröd att vara stolt över. Lucas får styra upp.