/ Dravel /

Saturday night divas

Lördagsreflektioner:
 
- Nja hörni, säsong tre av Skam var ju verkligen inte så bra som de förra var. Helt okej och fin och jättestark på en massa ställen men ingen som helst säsong 1-nivå. Jag vill bara följa Chris, kan inte säsong fyra handla om Chris? Hon har varit så anonym jämfört med alla andra i gruppen (det känns typ som att både säsong ett och två handlade om Vilde) och man vet ju ingenting om henne förutom att hon varit på GRANCAN, jag vill veta hennes story nu!

- I veckan var jag hos sjukgymnasten och försökte få ordning på min hälsporre, och han visade en övning jag skulle göra och sa "den här kan du göra medan du gör något annat", och jag svarade "kollar på Skam?" varpå hans svar var "hehe ja, som resten av Sveriges befolkning" - och jag blev så GLAD att jag för typ första gången är med i en hype medan den fortfarande är en hype.
 
- Men folk får fan tagga ner och sluta dela länkar om att SKAM BLOCKERAR DE SVENSKA TITTARNA (skärp er, journalistkollegor), för så ÄR det ju inte! NRK kommer att blockera utlandsvisningar av Skam av rättighetsskäl så man kan inte se det på NRK Play, värre än så är det ju inte. Tror ni inte att SVT kommer att köpa in säsong fyra eller?! Detta är ju för övrigt endast bra eftersom alla i min feed som har bättre norska-kunskaper än jag såg klart säsong tre redan före jul och sedan ägnat en månad åt att spoila hela serien i form av quote-gifar och delning av länkar vars bilder avslöjar exakt vad som händer. SANSA ER.
 
- Snart har jag läst ut alla Harry Potter-böckerna för den här rundan (har typ femtio sidor kvar av sexan nu). Jag har vaktat en del tentor på Universitetet den senaste tiden och detta är min spaning: Om man sitter bland folk och läser en bok sänder det ut en signal om att man är lite osocial, helst inte vill prata med folk och i vissa fall kanske är en nörd. Om man sitter bland folk och läser Harry Potter är det den bästa kommunikationsinbjudan någonsin! Alla vill prata med mig om Harry Potter, om ordningen på böckerna, om "Fantastiska vidunder och var man hittar dem...", allting! Det är så fint att förenas i Hogwarts-världen med folk man aldrig träffat förut. Dumbledore hade rätt.
 
- Igår var jag på möte hos Rabén & Sjögren (min bästa förlagslokal i Stockholm, det är SÅ HIMLA FINT i deras lokaler I tell you) och när jag satt i receptionen och gratisläste Vi Läser hörde jag "Fridah?" från dörren och där stod Lisa Bjärbo! Jag är ju ett extremt fan av henne och allt hon gör och blev så lycklig över att få träffa henne igen, så jag måste kolla: Ni har väl lyssnat på hennes podd "Bladen brinner"? Annars DO IT.

#1 / / Skam fan:

Fast Fridaah det man missar om det inte går att kolla klipp på skam.p3.no är real tids grejen som är så genialisk och beroendeframkallande :P tur det finns vpn ;)

#2 / / Fridah:

Okej WAIT WHAT, vad är denna realtidsgrej som jag ser först nu?! Varför har ingen sagt något om den?! Nu har jag mycket större förståelse!

#3 / / Annika:

...och jag tycker att säsong tre är LJUSÅR bättre än de två första. Sådär går-inte-att-jämföra-mycket bättre,

Och japp, realtidsgrejen is the shit!

#4 / / SKAM FAN:

Yep! Det var så jag fastnade för Skam under säsong 3. Känslan när du väntar på ett livstecken från karaktärerna. Någonting, anything. Ett sms eller helst ett klipp. Sån ångest att inte höra något på flera dagar och så var det senaste vi fick se att Isak grät på gatan efter den där festen t.ex. Gruppchatten Kollektivet har, så go. Samma om man går tillbaka och läser gruppchattar från säsong 1 och 2, det känns "på riktigt".Sånt himla intressant sätt att göra en teveserie på :D

#5 / / Fridah:

Annika och Skam Fan: Jag fattar inte hur detta kan ha undgått mig, TACK för att ni upplyste mig om det här! Det är ju asspännande!