/ Dravel /

Done with the bookcase!

Åh, vad jag först blev besviken på bokrean på Akademibokhandeln på Hötorget igår! Jag hittade inte den enda bok jag verkligen var ute efter ("Den stora bankhärvan" av Carolina Neurath, jag är helt fast i henne och den storyn efter att jag läste "Fartblinda", jag har lyssnat på hennes sommarprat och hennes Morgonpasset-gästande och allting, men nu när jag skulle länka till boken såg jag att den är slut på förlaget så det kanske inte var Akademibokhandelns fel att den inte fanns igår) och jag tyckte inte att det fanns så mycket överhuvudtaget som inte var typ kokböcker.
 
MEN. Ett stort glittrigt plus ska Akademibokhandeln få, för direkt vid rulltrapporna, alltså det första som syntes när man kom in, hade de placerat ungdomsböckerna! Både svenska och engelska och Lisa Bjärbo och John Green och Rainbow Rowell och hela gänget! Det är så bra att ungdomsböckerna någon gång får stå längst fram istället för att vara förpassade till ett litet hörn längst in i butiken eller på BAKSIDAN av ett hörn längst in i butiken (ja, Pocket Shop T-Centralen, jag pratar med er). Så löjligt enkelt är det att göra mig glad.
 
Jag köpte i alla fall "Gudarna" av Elin Cullhed (jävlar vilket språk, jag blir helt skakig) och så gjorde jag det: Jag köpte "Royal wedding", den nyutkomna delen i "En prinsessas dagbok"-serien. Egentligen vågar jag inte läsa den för då har jag verkligen ingenting kvar av Prinsessan Mia, men det finns ju, som bekant, plåster som man måste riva av. 
 
Så i helgen är det jag och Meg Cabot som gäller. Inte helt fel.
 
(För övrigt hände det en så fin sak igår: Jag satt som vanligt och läste på tunnelbanan på väg till jobbet, och så klev en dam in och satte sig snett mitt emot mig, och vi läste samma bok! Hon hade också "Liv till varje pris" uppslagen, fast hon hade kommit längre än jag, och jag ville släppa allt jag hade för händerna och fråga vad hon tror att Majs blödningar EGENTLIGEN beror på och hur hon tror att relationen till Gurli kommer att utvecklas och om hon också har teorin att Tomas kommer att dö inom ett år. Detta gjorde jag tyvärr inte, men det var högst mysigt att vi satt och var inne i samma historia utan att ens prata om den. En mycket fin start på en torsdagsmorgon.)