/ Dravel /

Eurovision Socialist Contest 2001

Kära vänner, dagen till ära ger jag er... de 10 bästa Eurovision-låtarna ever! (Eller ja, de bästa Eurovision-låtarna jag minns genom ständiga bilresor till mamma och pappas jobb med ESC-skivorna i stereon all day all night tills jag blev tillräckligt gammal för att vara ensam hemma.)

1. Te Ljubam - XXL, Makedonien 2000
Falsksången! De fula kläderna! Den helt sjukt dåliga koreografin! Det plus den heeelt fantastiskt CATCHY låten blir fem plus. Jag älskade den då och jag älskar den nu. 





2. My Star - Brainstorm, Lettland 2000

Hur fin är inte den här? Hade den kommit nu hade jag höjt den till skyarna. Istället poppar jag den i tid och otid och påminner folk om att det faktiskt kan vara helt normal och sansad (eller ja) musik i ESC också.





3. Die For You - Antique, Grekland 2001
Jag älskar Antique. Jag älskar Helena Paparizou. Jag älskar Die For You. En så enkel och banal text som ändå blir så himla fin. Awesome.





4. Taken By A Stranger - Lena, Tyskland 2011

VARFÖR vann inte denna?! Jag fattar inte det. Den sticker ut utan att bli freaky och den är mörk och mysko utan att bli läskig. Dessutom slår Lena världsrekord i utdragna vokaler under frågan "heeeeeeeeey, mind if I take this chair?". Ring Jocke Berg.





5. Sanomi - Urban Trad, Belgien 2003
Jag har ingen aning om vad den handlar om eftersom den är skriven på ett påhittat språk, men den är så rar och låter som en vaggvisa så jag tänker låtsas att det är så.





6. My Heart Goes Boom - Charmed, Norge 2000

Jag kan egentligen inte alls förklara varför jag tycker att den här är bra, för egentligen är det ju skitkasst. Så ja. Moving on.





7. S.A.G.A.P.O - Michalis Rakintzis, Grekland 2002

Så pinsamt dåligt att jag inte kan annat än älska det.





8. Hello From Mars - F.L.Y, Lettland 2003

Denna är egentligen mest med för att minnas att min vän Johan tycker att de sjunger "det syns i skallen". 




9. Tell Me - Telma & Einar Áugúst, Island 2000
Om isländska dansband låter så här borde en speciell vecka i Malung flytta dit. (Dock kanske det inte skulle sitta fel med en sångpedagog.)





10. Never Ever Let You Go - Rollo & King, Danmark 2001

Jag skyller allt på åttaåriga Fridah. Hon tyckte att det här var helt okej. Ganska bra till och med. Hon hade rätt dålig smak ibland. Och varning för alldeles för insatt kommentar - men: Den var bättre på skivan.